Wafel recepten

Wafels, ik kan er echt intens van genieten. Van heerlijke zoete wafels met gebrande botersaus tot een hartige wafel die – heel verrassend – gevuld is met kimchi. Van glutenvrij tot glutenrijk, ik heb inmiddels een aardig lijstje met wafel recepten verzameld. Tijd dus voor een overzicht van mijn favoriete wafel recepten. O en check de site vooral ook dinsdag voor een nieuw, overheerlijk wafel recept!

9 x wafel recepten

Wafels met gebrande boter

Dit recept wat van Donna Hay afkomstig is was denk ik mijn allereerste geslaagde wafelrecept. Ik had wel eens eerder wafels gemaakt voor een dudefood sessie waarbij Tom chicken en waffles wilde uitproberen, maar de wafels zelf waren lekker, maar misten dat wow effect. Deze wafels echter… die wil je keer op keer maken. Het is eenvoudig maar het is die gebrande boter die het heel speciaal maken. Check hier het recept voor de wafels met gebrande boter.

met gebrande maple syrupboter | simoneskitchen.nl

Wafels met chocola, slagroom en blauwe bessen

De tweede wafel is een wafel met chocola, slagroom en blauwe bessen. Of naar wens met chocoladesaus of een andere topping naar keuze.

Met chocola en chocoladesaus

Knapperige croissantwafels

Heb jij wel eens wafels gemaakt van croissantdeeg? Ik vond het echt de meest briljante manier om supersnel wafels te maken! Heerlijk en hoe leuk is dit als ontbijtje. In de lijst met wafel recepten mocht deze natuurlijk zeker niet ontbreken.

Croissant wafels

Hartige wafels met kimchi

Wederom een recept van Donna Hay zijn deze hartige wafels met kimchi. Ik geloof dat we op het idee kwamen omdat we naar wafel recepten aan het zoeken waren en ik nog ergens een pot kimchi bleek te hebben staan. En voila het werden hartige wafels met kimchi!

Hartige wafels met kimchi

Glutenvrije wafels met mango

Het bakken van glutenvrije wafels is nog wel een ander verhaal. Ik heb er inmiddels aardig wat gemaakt en deze glutenvrije wafels met mango zijn een van mijn favoriete wafels.

Glutenvrije wafels met mango

Pompoenwafels met appelcompote

Dat pompoen een enorm veelzijdig ingredient is blijkt keer op keer weer. Logisch dus dat er in de lijst met wafel recepten ook eentje komt te staan met pompoen! Pompoenwafels met appelcompote.

pompoen wafels

Hartige wafels met spinazie en kaas

Nog zo’n heerlijke hartige wafel, is deze wafel met spinazie en kaas. Proberen!

Hartige wafels met spinazie en ei | simoneskitchen.nl

Amandel-chocolade wafels met banaan

Nog zo’n heerlijke glutenvrije wafel is deze wafel met amandelmeel en chocola!

wafel recepten amandel chocoladewafel

Wafels met advocaat

En last maar zeker niet least in deze rij met wafel recepten is het recept voor de wafels met advocaat en blauwe bessen.

Wafels met blauwe bessen en advocaat | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!