Simone's Kitchen

Sla en komkommer salade – Donna Hay #13

20140510-MH2A0396

Als we vroeger thuis sla aten, dan was dat een gewone krop sla. Dat was nog voor de periode van sla uit een zakje en nog voor iedereen blijkbaar ijsbergsla at. Ik hou niet van ijsbergsla. Waterig, niet interessant… Rucola maak je me blij mee, maar ook nagenoeg alle andere soorten sla die je maar hebt en dat zijn er tegenwoordig gelukkig weer steeds meer.

Voorbij zijn de dagen dat je alleen maar een ijsbergsla kon vinden!

20140510-MH2A0400

Dit recept is natuurlijk belachelijk simpel (maar wel Donna Hay #13) maar wel erg lekker. Neem een goede krop sla. Ik gebruikte hiervoor de gewone krop, maar botersla is lekker of little gem of iets wat daar in de buurt komt. Neem hier geen rucola, die smaak is te overheersend voor de andere smaken denk ik.

 

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Sla en komkommer salade met citroen dressing

In het oorspronkelijke recept wordt ricotta salata gebruik. Dit is een stevige geperste, zout ricotta die je in sommige delicatessen winkels kunt vinden. Hier niet meteen gevonden dus vandaar parmezaan gebruikt.
Totale tijd: 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 krop sla blaadjes losgemaakt en schoongemaakt
  • 1 komkommer dun gesneden in linten in de lengte
  • 70 gr geschaafde parmezaanse kaas
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl dijon mosterd
  • 1/2 tl suiker
  • zeezout en verse peper

Instructies

  • Om de citroendressing te maken, doe je de citroensap, de olijfolie, mosterd en suiker in een kom, doe er wat zout en peper bij en mix alles tot het gecombineerd is. Zet apart.
  • Doe de sla, komkommer en parmezaan in ee schaal, druppel de dressing erover en schud om te combineren.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

  1. Avatar

    Met jouw foto’s lijkt zoiets simpels zelfs erg bijzonder. 🙂

  2. Avatar

    Oh grappig haha. Ik eet wel graag ijsbergsla. Vooral in de zomer. Al eet ik ook alle andere slasoorten haha.

    Dit ziet er lekker uit, simpel, maar dat is soms ook wel weer eens fijn;)

  3. Avatar

    Yeaaah, deze is dan wel weer zo goed als detoxproof! Yes. Gewoon pecorino ipv parmezaan. Enne simpele recepten zijn vaak toch het lekkerst. Grappig trouwens, ik heb hetzelfde met ijsbergsla (vooral die uit een zakje vind ik smaakloos) maar deze krop ziet er heerlijk uit.

  4. Avatar

    Mmmm ziet er lekker uit! Alleen de sla wassen, zo’n rotklusje 🙁

  5. Avatar

    Yummie! zo eenvoudig en toch zo lekker ! Gr Julie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!