Gemarmerde brownies |simoneskitchen.nl

Ik werd wakker vanmorgen en realiseerde me dat ik voor het eerst in, nou ja, voor het eerst in altijd, moet werken op 30 april… Best maf toch als je erover nadenkt.
Voor zolang ik me kan herinneren vieren we al een feestje op deze dag of zijn we in ieder geval vrij. Maar vandaag zit ik in Rotterdam bij de meiden van Kromkommer om hun nieuwe soeplijn te fotograferen dus eigenlijk ook wel een beetje een feestje.
Maar op de een of andere manier leek Koninginnedag, voormalig koninginnedag me dan weer bij uitstek de gelegenheid om mijn nieuwe design aan jullie te presenteren. Tenslotte nóg een reden voor een feestje!

Gemarmerde brownies | simoneskitchen.nl
Het is nog niet helemaal af, er moeten nog wat kleinere zaken aangepast (emailinschrijvingen werkt nog niet bijvoorbeeld) maar ik ben er echt reuze blij mee! Ik hoop dat jullie het mooi vinden in ieder geval en in de loop van de volgende paar dagen zul je vast nog wat dingen zien veranderen! Design is gemaakt door de geweldige Lindsay van Purrdesign.
En omdat bij een feestje een traktatie hoort, hier het recept voor geweldig lekkere brownies! Ik zag ze langskomen op een van mijn favoriete blogs Life’s a feast (alweer dat feestje!) van Jamie. Zij maakte deze brownies voor haar blog en ik weet dat haar recepten altijd lekker zijn dus een en een is twee he…

O en laat me weten wat je van de nieuwe site vind! Mooi, fijn, of niet fijn en als je iets tegenkomt dat nog niet werkt… let me know!

Vanille en chocolade brownies | simoneskitchen.nl

Vanille en chocolade brownies

Ingredients:

  • 110 gr gesmolten chocola
  • 240 gr bloem
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
    1/2 tl kaneel
    255 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 400 gr suiker
  • 4 grote eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 125 gr gehakte pecannoten

Directions:

Breek de chocola in stukje en laat au bain marie smelten. Zet opzij om iets af te koelen.
Hak de noten grof en zet ook aan de kant.

Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een bakblik in (ik gebruikte een vierkante van 25 x 25 cm) of bekleed deze met folie en vet de folie iets in.
Doe de bloem, bakpoeder, zout en kaneel in een kom. Zet aan de kant.
In een grote meng kom, klop je de boter tot romig op lage snelheid. Doe de suiker er in vier gedeeltes door, en daarna de eieren, een voor een. Voeg de vanille toe met het laatste ei. Schraap de kanten van de kom schoon en klop tot het romig is een een beetje in volume toegenomen.
Doe het bloem mengsel in de kom in ongeveer 3 to 4 gedeeltes. Klop dit door. Vouw de gehakte noten erdoor.

Verdeel het deeg door de helft en doe in twee aparte kommen. Gebruik een lepel om hoopjes vanille mengsel over je bakblik te verdelen.

Roer vervolgens de afgekoelde, gesmolten chocola door de overgebleven helft van het beslag en zorg dat het goed gemengd is. Doe dan - ook weer met een lepel - weer hoopjes van het chocolade mengsel in je bakblik. Gebruik een mes om het even losjes door te roeren en een marmer effect te creëren.
Bak je brownies.. Dit kan ergens tussen de 40 minuten of een uur duren afhankelijk van de maat van je bakblik (en de diepte daarvan) en je oven. Als het gebakken is moet de top van de brownies glanzend en krokant zijn, een houten prikker moet bijna schoon uit de cake komen als je die erin steekt.

Recept van Jamie Schler van Life's a Feast