Breek de chocola in stukje en laat au bain marie smelten. Zet opzij om iets af te koelen.
Hak de noten grof en zet ook aan de kant.
Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een bakblik in (ik gebruikte een vierkante van 25 x 25 cm) of bekleed deze met folie en vet de folie iets in.
Doe de bloem, bakpoeder, zout en kaneel in een kom. Zet aan de kant.
In een grote meng kom, klop je de boter tot romig op lage snelheid. Doe de suiker er in vier gedeeltes door, en daarna de eieren, een voor een. Voeg de vanille toe met het laatste ei. Schraap de kanten van de kom schoon en klop tot het romig is een een beetje in volume toegenomen.
Doe het bloem mengsel in de kom in ongeveer 3 to 4 gedeeltes. Klop dit door. Vouw de gehakte noten erdoor.
Verdeel het deeg door de helft en doe in twee aparte kommen. Gebruik een lepel om hoopjes vanille mengsel over je bakblik te verdelen.
Roer vervolgens de afgekoelde, gesmolten chocola door de overgebleven helft van het beslag en zorg dat het goed gemengd is. Doe dan - ook weer met een lepel - weer hoopjes van het chocolade mengsel in je bakblik. Gebruik een mes om het even losjes door te roeren en een marmer effect te creƫren.
Bak je brownies.. Dit kan ergens tussen de 40 minuten of een uur duren afhankelijk van de maat van je bakblik (en de diepte daarvan) en je oven. Als het gebakken is moet de top van de brownies glanzend en krokant zijn, een houten prikker moet bijna schoon uit de cake komen als je die erin steekt.