Vertelde ik vorige week dat Simone en ik lekker naar Valencia zouden gaan, zijn we nu helaas alweer thuis. Helaas ook weer een paar kilo’s er bij, want tjonge wat hebben we lekker gegeten. Die inspiratie gaan jullie vast nog een keer terug vinden op de site. Maar nu gaan we weer een beetje terug naar gezond eten.

weekmenu week 39-2023

Maandag – Courgette burgers met zoete aardappel

Ik heb meestal wel zoete aardappels in mijn koelkast liggen, want ze zijn lekker en gemakkelijk te verwerken. Ik hou er van om er elke keer iets anders mee te maken. Dat gaat goed lukken met deze courgette burgers.

Courgette burgers

Courgette burgers met zoete aardappel

Heerlijk als tussendoortje, of als onderdeel van de warme maaltijd zijn deze courgette burgers met zoete aardappel
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Pasta met doperwten en blauwe kaas

Toch een lekker vegetarisch gerecht vandaag. Doperwten zijn ideale groenten, of is het ideale groente? Feit is dat je ze makkelijk kan bewaren in de vriezer en dus altijd gezond kan eten.

eenpans pasta met doperwten

Eenpanspasta met courgette, doperwten en blauwe kaas

Een lekkere en makkelijke vegetarische pasta met doperwten, courgette en blauwe kaas
Bekijk het recept >>

Woensdag – Quiche met zoete aardappel

Is het een probleem om een hele bak zoete aardappelen te kopen en het dan een paar keer per week te moeten eten? Ik vind van niet, want ik maak er, zoals ik al zei, een sport van, om er steeds iets anders van te maken, en hé, het is groente en geen aardappel dus hoe fijn is dat.

Ontbijtquiche met zoete aardappel

Ontbijtquiche met zoete aardappel

Een lekker begin van de dag met deze stevige ontbijtquiche
Bekijk het recept >>

Donderdag – Griekse bietensalade

Om alvast in de sfeer te komen, van ons weekje naar Griekenland deze heerlijke makkelijke bietensalade. Ik voeg natuurlijk nog wat feta toe, want dat kan in mijn ogen niet ontbreken in een Griekse salade. En geeft het ook net nog even wat meer smaak.

Griekse bietensalade

Griekse bietensalade met yoghurt en pistache

Een lekker zomers gerechtje met biet, yoghurt en pistachenootjes
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Pokébowl

We hebben deze week nog geen vis gehad dus vanavond maken we deze pokébowl. Om het extra gezond te eten, laat ik de noodles weg en vervang ze voor bloemkoolrijst. Maar mocht je daar niet zo van houden, dan zijn de noodles natuurlijk ook heerlijk. Bovendien zijn dit konjac noedels, dus glutenvrij en nagenoeg zonder calorieën.

Simoneskitchen - Poké bowl - gezonde comfort food + koolhydraatarm!

Poké Bowl

Zaterdag – Zoete aardappel spinazie balletjes

Vanavond maken we de laatste zoete aardappelen op. En ik durf te wedden dat je deze smaak weer heel anders gaat beelven dan in de andere twee gerechten van deze week. Welke is jouw favoriet?

Zoete aardappel spinazie balletjes

Spinazie zoete aardappelballetjes

Bekijk het recept >>

Zondag – Pannenkoekjes

Eigenlijk maak ik nooit pannekoeken, want in je uppie eet je niet een hele stapel weg, en om nou maar één pannenkoek te maken is ook geen idee. Maar deze pannenkoekjes zijn dan wel weer een goed idee. Hier gebruik je bananenbakmeel en kokosmelk, en natuurlijk heel veel lekkere kruiden. Dan maak je dus geen pannenkoeken, maar kleine “taartjes”. Mmmmm.

pannenkoekjes van bakbananenmeel

Pannenkoekjes van bakbananenmeel

Bekijk het recept >>

Delen is fijn!