Zo langzaam aan komen de zomervakanties voor de mensen met schoolgaande kinderen een beetje tot z’n einde. Dat is voor mij altijd een teken dat mijn vakantie dichterbij kom, omdat ik altijd graag in het na seizoen op vakantie ga. Maar deze week toch een paar makkelijke recepten voor het geval dat het nog lekker zomers weer is.

Maandag – Regenboogsalade

Ik moet natuurlijk dan ook in mijn bikini passen, dus deze week nog maar een paar gezonde en lekkere gerechten. Zoals deze snelle salade met smakelijk veel kleur op je bord. Makkelijk en zoooooo gezond. En wil je het vegetarisch dan ben je nog sneller klaar en laat je de kip weg en kookt er een eitje bij.

Regenboogsalade met kip

Regenboogsalade met kip

Een goed begin om je groente quota voor de dag op peil te brengen
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Coquilles met kruidenrijst

Eigenlijk beviel het mij vorige week wel om vis te eten, dus ik denk dat ik dat er maar in ga houden. Deze week dus coquilles op het menu. Door de structuur lijkt dat geen vis maar eerder vlees vind ik altijd. Maar wel zo lekker.

Coquilles met kruidenrijst

Coquilles met kruidenrijst en citroendressing

Coquilles (st. Jakobsschelpen) zijn een van mijn favoriete zeevruchten en supersnel klaar.
Bekijk het recept >>

Woensdag – Pittige kipspiesjes

Is het BBQ weer vandaag? Ik hoop het zo! Nog even nagenieten van de lange zomer en dat doe ik toch het liefst met een maaltijd op het balkon. En anders kun je het ook prima binnen eten hoor, als je de kipspiesjes op het fornuis grilt.

Pittige kipspiesjes voor op de barbecue

Pittige kipspiesjes met tortilla’s

Je kunt de pittige kipspiesjes eten met de tortilla's of zonder. Ook heerlijk met een lekkere salade!
Bekijk het recept >>

Donderdag – Roerbak met varkenshaas

Ken jij konjac noodles? Het is de koolhydraatarme variant van noodles. Ik ben er niet zo’n fan van en neem voor dit gerecht de normale versie, maar de keus is aan jou. Voor de rest is het een lekker gezonde maaltijd.

Varkenshaas roerbak

Varkenshaas roerbak

Lekkere snelle roerbakschotel met varkenshaas en konjac noedels
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Pasta salade met citroenmayonaise

Een lekker frisse pasta salade die fris is door de citroen dressing. Ideaal ook voor bij de BBQ, maar ook als lunch door kan. Ik maak voor mezelf altijd een portie voor de avondmaaltijd en de rest gaat mee voor de lunch naar het werk. Iets van twee vliegen in een klap.

Pasta salade met citroen mayonaise

Pasta salade met citroen mayonaise en prop shopping!

Zaterdag – Courgette taart

Mocht je nou eters krijgen dit weekend, dan zijn deze leuke courgette taartjes een goed idee. Je kunt namelijk ook verschillende toppings gebruiken en dan heb je een aparte gevarieerde maaltijd. Ik maak ze gewoon voor het eten en dan kun je het ook vast een beetje voorbereiden. Kijken wat er nog in de koelkast ligt en lekkere smaken bij elkaar zoeken.

Hartige taart met courgette

Hartige taart met courgette en gerookte kip

Maak je het deeg zelf, hou er dan rekening mee dat het voldoende is voor twee hartige taarten. Je kunt de ene helft ook invriezen in dat geval.
Bekijk het recept >>

Zondag – Aperol Spritz

Als je de afgelopen periode wel eens op een terrasje hebt gezeten, heb je vast de ober wel voorbij zien komen met deze glazen op z’n blad. Ik wordt daar dan nieuwsgierig naar en het blijkt een heerlijke cocktail. Die je ook nog eens makkelijk thuis kunt maken. En zeker niet allen met kerst.

aperol spritz

Aperol Spritz

Een beetje zomer in huis met deze aperol spritz!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!