En toen zaten we alweer in juli…. Ligt het aan mij of gaan de jaren echt sneller op het moment. Ik vond het vroeger altijd zo stom als oudere mensen dat zeiden, maar nu merk ik het zelf ook….oeps ben ik dan nu definitief ook een oudere????? Niet over nadenken, beter een lekker weekmenu bij elkaar zoeken, dat lukt mij beter dan zo’n lastig filosofie vraagstuk ontrafelen.

Maandag – Gnocchi met prei

Ik vind prei een heerlijke groente, maar soms vergeet ik het ook om er iets lekkers mee te maken. De combinatie met blauwe kaas is echt super, en ik doe altijd een beetje extra omdat ik ook gek ben van blauwe kaas.

Gnocchi met prei en blauwe kaas

Gnocchi met prei en blauwe kaas

Een lekker gerecht voor een snelle doordeweekse maaltijd! De hoeveelheid is geschikt voor 2-4 personen afhankelijk van of je grote eters hebt of niet.
Bekijk het recept

Dinsdag – Salade met halloumi

Ken je halloumi? Dit is zo’n bijzonder kaasje. Je kunt het opbakken en heeft zo’n lekkere structuur en smaak. Het maakt deze makkelijke salade helemaal af, en snel klaar.

Couscoussalade

Couscoussalade met appel en halloumi

Een lekker makkelijke salade met appel en halloumi. Makkelijk aan te vullen met extra groentes naar wens.
Bekijk het recept

Woensdag – Broodschotel met mozzarella

Als er brood over was ging dat bij ons vroeger naar de kippen, of maakte mijn moeder er wentelteefjes van. Bij een tante in Zwitserland kreeg ik eens een zoete broodschotel, maar ik ben toch meer fan van een hartige broodschotel. Deze is echt het proberen waard. En heb je andere ingrediënten die je wil verwerken, dat kan prima.

broodschotel

Broodschotel met mozzarella

Ik hou van broodpudding en van broodschotels. Deze versie is met lekker veel kaas
Bekijk het recept

Donderdag – Sticky kip

Ik heb een tijdje geleden een airfryrer gekocht, maar om nu te zeggen dat ik hem veel gebruik nee. Terwijl hij zo handig is bij dit soort gerechtjes. Wat salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd, dus deze gaat het vanavond worden.

Kip uit de airfryer

Sticky chicken uit de airfryer

Maak deze lekkere kleverige kippenboutjes in de airfryer of in de oven
Bekijk het recept

Vrijdag – Vietnamese Banh Mi

Ik ben nog nooit in Vietnam geweest, maar de keuken bevalt mij prima. Vlak bij mij zit een heerlijk Vietnamees restaurant en ik kom daar graag. Maar misschien ook leuk om zelf eens te proberen om deze broodjes te maken.

Vietnamese bahn mi

Vietnamese banh mi

Mijn versie van mijn favoriete Vietnamese sandwich.
Bekijk het recept

Zaterdag – Kipsalade met bleekselderij

Vanavond hoop ik echt op mooi weer, want we hebben een BBQ met het hele appartementencomplex. Ik heb het makkelijk want ik mag zo aanschuiven, maar anders had ik deze salade wel gemaakt.

Lekkere kipsalade met bleekselderij | simoneskitchen.nl

Kipsalade met bleekselderij en avocado

Deze eenvoudige kipsalade is heerlijk als lunch Ook makkelijk om mee te nemen!. Als variatie kun je de kip ook pocheren in de kokosroom. Dat geeft het net een wat exotischer smaak.
Bekijk het recept

Zondag – Rijstpap met kokos

Stel nou dat het mooi weer is, en je lekker in je tuintje of op je balkon wil vertoeven. Maar je hebt ook zin in een bijzonder dessert. Dan doe je al de ingrediënten in de slowcooker, en vijf uur later heb je een heerlijk nagerecht. Goed idee toch?!

rijstpudding uit de slowcooker

Rijstpudding uit de instantpot

Bekijk het recept

Delen is fijn!