Lekker en gezond weekmenu week 27
En toen zaten we alweer in juli…. Ligt het aan mij of gaan de jaren echt sneller op het moment. Ik vond het vroeger altijd zo stom als oudere mensen dat zeiden, maar nu merk ik het zelf ook….oeps ben ik dan nu definitief ook een oudere????? Niet over nadenken, beter een lekker weekmenu bij elkaar zoeken, dat lukt mij beter dan zo’n lastig filosofie vraagstuk ontrafelen.
Maandag – Gnocchi met prei
Ik vind prei een heerlijke groente, maar soms vergeet ik het ook om er iets lekkers mee te maken. De combinatie met blauwe kaas is echt super, en ik doe altijd een beetje extra omdat ik ook gek ben van blauwe kaas.
Gnocchi met prei en blauwe kaas
Dinsdag – Salade met halloumi
Ken je halloumi? Dit is zo’n bijzonder kaasje. Je kunt het opbakken en heeft zo’n lekkere structuur en smaak. Het maakt deze makkelijke salade helemaal af, en snel klaar.
Couscoussalade met appel en halloumi
Woensdag – Broodschotel met mozzarella
Als er brood over was ging dat bij ons vroeger naar de kippen, of maakte mijn moeder er wentelteefjes van. Bij een tante in Zwitserland kreeg ik eens een zoete broodschotel, maar ik ben toch meer fan van een hartige broodschotel. Deze is echt het proberen waard. En heb je andere ingrediënten die je wil verwerken, dat kan prima.
Broodschotel met mozzarella
Donderdag – Sticky kip
Ik heb een tijdje geleden een airfryrer gekocht, maar om nu te zeggen dat ik hem veel gebruik nee. Terwijl hij zo handig is bij dit soort gerechtjes. Wat salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd, dus deze gaat het vanavond worden.
Sticky chicken uit de airfryer
Vrijdag – Vietnamese Banh Mi
Ik ben nog nooit in Vietnam geweest, maar de keuken bevalt mij prima. Vlak bij mij zit een heerlijk Vietnamees restaurant en ik kom daar graag. Maar misschien ook leuk om zelf eens te proberen om deze broodjes te maken.
Zaterdag – Kipsalade met bleekselderij
Vanavond hoop ik echt op mooi weer, want we hebben een BBQ met het hele appartementencomplex. Ik heb het makkelijk want ik mag zo aanschuiven, maar anders had ik deze salade wel gemaakt.
Kipsalade met bleekselderij en avocado
Zondag – Rijstpap met kokos
Stel nou dat het mooi weer is, en je lekker in je tuintje of op je balkon wil vertoeven. Maar je hebt ook zin in een bijzonder dessert. Dan doe je al de ingrediënten in de slowcooker, en vijf uur later heb je een heerlijk nagerecht. Goed idee toch?!