Deze heerlijke couscoussalade is heel eenvoudig om te maken en omdat couscous zo lekker snel is, staat het in no time op tafel. Perfect voor een makkelijke lunch of als lichte avondmaaltijd.

Couscoussalade met halloumi en appel

Couscoussalade met appel en halloumi

Ik ben gek op het kijken naar programma’s als Obese. En dan liefst nog de Amerikaanse versie ook; die gaat net even wat verder en is net even wat meer overtrokken als de Nederlandse. We blijven natuurlijk wel een nuchter volk.
Je kunt je afvragen of het gezond is als mensen in drie maanden tijd 50 kilo afvallen, maar het alternatief – 150 kilo te zwaar zijn – is denk ik nog vele malen ongezonder. Ik heb me altijd afgevraagd hoe het komt dat mensen zo ontzettend zwaar worden. Wat is het ’turning point’?

Je denkt al snel als je het zit te kijken; dat gebeurt mij niet, maar het gaat ongemerkt sneller dan je denkt. Hoe ouder je wordt des te lastiger wordt het om af te vallen. Zeker niet onmogelijk, maar wel lastiger dan die periode als je nog in de twintiger jaren zit.


Leefstijl

Uiteindelijk komt het natuurlijk allemaal neer op een verandering van je leefstijl. Wat eet je wel en wat eet je niet. In mijn geval is dat bijna altijd een issue met snacken. Ik vind nootjes lekker en eet er dan – natuurlijk – veel te veel van.

Deze couscoussalade met halloumi en appel is lekker makkelijk en kun je prima gebruiken als lunch. Hou er wel rekening mee dat halloumi kaas is. Dus teveel is geen goed idee. Ik maak de couscoussalade de ene keer met halloumi maar maak hem ook wel eens zonder. Omdat er verder weinig groentes in zitten is het prettig om hierbij een groene salade te serveren of verwerk meer groentes in de couscoussalade zelf. Dat kan ook prima.

De salade is – in combinatie met een groene salade – geschikt voor 2 personen. Zonder salade is het een ruimte portie voor 1.

Couscoussalade
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Couscoussalade met appel en halloumi

Een lekker makkelijke salade met appel en halloumi. Makkelijk aan te vullen met extra groentes naar wens.
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 75 gr couscous
  • 1 plak halloumi
  • 1 bouillon blokje
  • 1-2 el pistachenootjes geroosterd en grof gehakt
  • bieslook
  • 3 el granaatappelpitjes
  • 1/2 appel in blokjes

Dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el azijn of gebruik citroensap
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 el granaatappelsap
  • zout en peper

Instructies

  • Doe de couscous in een kom en giet de hete bouillon eroverheen. Zorg ervoor dat de couscous net onder staat, dus gebruik niet teveel bouillon. Dek af met een deksel of bord en laat dit ongeveer 4 minuten staan.
  • Maak de dressing door de ingredienten bij elkaar te doen en goed door te roeren. Ik heb het niet exact gemeten dus ga met je eigen gevoel of smaak.
  • Snij de halloumi in blokjes en bak ze snel in hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en probeer ze niet allemaal op te eten voor ze in de salade gaan.
  • Doe de ingredienten voor de salade in een kom en mix het samen.
  • Voeg een beetje van de dressing toe en serveer de rest van de dressing apart erbij.
Gang: Lunch
Trefwoord: couscous, halloumi

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 420kcal, Koolhydraten: 43g, Eiwit: 12g, Vet: 22g, Verzadigd vet: 6g, Meervoudigd onverzadigd vet: 2g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 13g, Natrium: 306mg, Kalium: 253mg, Vezels: 4g, Suiker: 11g, Vitamine A: 74IU, Vitamine C: 13mg, Calcium: 271mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook onderstaande artikelen:

Delen is fijn!