Ik ben gek op het kijken naar programma’s als Obese. En dan liefst nog de Amerikaanse versie ook; die gaat net even wat verder en is net even wat meer overtrokken als de Nederlandse. We blijven natuurlijk wel een nuchter volk.
Je kunt je afvragen of het gezond is als mensen in drie maanden tijd 50 kilo afvallen, maar het alternatief – 150 kilo te zwaar zijn – is denk ik nog vele malen ongezonder. Ik heb me altijd afgevraagd hoe het komt dat mensen zo ontzettend zwaar worden. Wat is het ’turning point’? Ik dacht altijd dat het mij niet zou kunnen overkomen, maar als je bedenkt dat ik inmiddels ook al 25 kilo meer weeg als zou moeten dan denk ik dat het sneller gebeurd als je lief is.


En op gegeven moment weeg je dan zo zwaar dat je er niet meer uitkomt. Ik doe nu drie weken het 12 week body transformation programma van Michelle Bridges. Michelle is een Australische personal trainer die daar ook onderdeel is van het programma ‘The biggest loser’, een soort Australische obese. En ik zit regelmatig op het forum dat bij het programma hoort en als ik alle verhalen dan hoor van mensen die vechten tegen hun overgewicht dan raak ik des te meer overtuigd dat ik er echt nu wat aan moet doen.
En tot nu toe gaat het goed. Ik heb af en toe wel een zwak moment maar over het algemeen hou ik me goed aan het voedingsplan, sport nagenoeg elke dag en ben ondertussen al 5 kilo kwijt. Waarmee ik dan nog maar een kilo ben verwijderd van mijn laagste gewicht in de laatste 4-5 jaar.
Ik kijk naar afval programma’s, niet alleen om mezelf te overtuigen dat ik dat niet wil, maar ook omdat ik grote bewondering op kan brengen voor de mensen die zo ontzettend veel afvallen in een jaar. Ga er maar eens aanstaan. Iedereen die wel eens een paar kilo teveel heeft gewogen weet hoe moeilijk het is om het er weer af te krijgen, toch?
Ik zie dit ook niet als een dieet. Ik haat het woord dieet…, maar als een verandering in levensstijl. Meer bewegen, minder snacken en drinken… En lekker gezonde gerechten. En die zijn er genoeg ; je hoeft geen honger te lijden als je wat gewicht kwijt wilt! Deze salade is een voorbeeld van lekker, snel en gezond! Niet teveel van de halloumi snoepen dan natuurlijk want hoewel zalig blijft het wel kaas…

Print recept Pin recept
No ratings yet

Couscoussalade met appel en halloumi

Totale tijd: 20 min
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

 • 75 gr couscous
 • 1 plak halloumi
 • 1 bouillon blokje
 • 1-2 el pistachenootjes geroosterd en grof gehakt
 • bieslook
 • 3 el granaatappelpitjes
 • 1/2 appel in blokjes

Dressing:

 • 2 el sinaasappelsap
 • 1 el granaatappelsap
 • olijfolie
 • citroensap
 • zout
 • peper
 • azijn

Instructies

 • Doe de couscous in een kom en giet de hete bouillon eroverheen. Zorg ervoor dat de couscous net onder staat, dus gebruik niet teveel bouillon. Dek af met een deksel of bord en laat dit ongeveer 4 minuten staan.
 • Maak de dressing door de ingredienten bij elkaar te doen en goed door te roeren. Ik heb het niet exact gemeten dus ga met je eigen gevoel of smaak.
 • Snij de halloumi in blokjes en bak ze snel in hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en probeer ze niet allemaal op te eten voor ze in de salade gaan.
 • Doe de ingredienten voor de salade in ee kom en mix het samen.
 • Voeg een beetje van de dressing toe en serveer de rest van de dressing apart erbij.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!