Simone's Kitchen

Tomatensalade – hoe simpel kan het zijn

Tomatensalade met basilicumolie | simoneskitchen.nl

Vroeger was ik niet zo dol op tomaten. Mijn moeder gebruikte ze door de sla. En sla in die tijd was altijd standaard een kropsla, eitje erdoor en een tomaat. O en komkommer niet te vergeten. Met slasaus. Niks dressing of iets. Slasaus uit een fles.

Die sla at ik. Want het was tenslotte gezond, maar echt lekker vond ik het niet. De tomaten waren smakeloos, komkommer smaakt ook nergens naar dus het enige dat het nog de moeite waard maakte waren de eitjes en de slasaus. Het lijkt in niets op de salades die we tegenwoordig tevoorschijn toveren. Gelukkig zou ik zeggen, want ik ben een salade junkie. Zo lekker en zo veelzijdig. En meestal ook nog gezond.

Tomaten soorten | simoneskitchen.nl

Ja je kunt gerust ook een ongezonde salade maken hoor. Maar daar hebben we het hier niet over. Die tomaten dus. In de loop der tijd is het aanbod tomaten in Nederland drastisch veranderd. Kom je nu in een gemiddelde supermarkt dan vind je een keur aan tomaten, de een nog lekkerder dan de ander. Ja de smakeloze die liggen er ook nog. Dat zijn ook steevast de goedkoopste, dat is jammer, maar ja, dan betaal ik liever een paar cent meer voor een lekkere tomaat als dat ik een goedkope smakeloze eet. (Even afhankelijk waar ik hem voor ga gebruiken)

En kom je in de groothandel, zoals Hanos of Sligro, dan zijn er nog veel meer tomaten. Tomatenparadijs dus eigenlijk. En ik kan daar onmogelijk weerstand aan bieden dus neem er altijd teveel van mee.

Tomatensalade | simoneskitchen.nl

En wat doe je met lekkere tomaten? Daar maak je een hele eenvoudige tomatensalade van. Of doe er wat aardbeien door, een beetje goede balsamico en je hebt een topper.

De combinaties zijn oneindig, maar dit keer hield ik het basic. Verschillende tomaten (want ja, die hebben allemaal een andere smaak), beetje basilicum olie en vijgen dadel azijn en snoepen maar!

Tomatensalade met basilicumolie | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Tomatensalade

Deze salade is zo simpel dat je het amper een recept kunt noemen maar de kwaliteit en de smaak van je salade heeft wel alles te maken met de kwaliteit van de tomaten die je erin stopt. Als variatie kun je er aardbeien aan toe voegen, een bosuitje, of meng er nog wat bladsla doorheen voor een meer completer salade. Maak het wat vullender door er vlees of vis aan toe te voegen of bij te eten.
Totale tijd: 10 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 250-350 gram tomaten in alle soorten en maten
  • basilicum olie of andere lekkere olijfolie
  • vijgen dadel azijn of balsamico is ook erg lekker hierbij
  •  

Instructies

  • Was de tomaten en snij in onregelmatige stukken. Dus de een laat je heel, de ander snij je door midden enzovoort.
  • Doe in een kom en hussel door elkaar. Besprenkel met de olie en de azijn en eten maar!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

7 comments

  1. Avatar

    Ziet er werkelijk heerlijk uit! 
    Ik moet toegeven dat ik vaak ook in de supermarkt aan de tomaten ruik. Geen geur = geen smaak 🙂

  2. Avatar

    Ik krijg spontaan trek in tomaten 🙂

  3. Avatar

    Jouw fotografie, echt prachtig! Alles ziet er zo lekker uit, ik ben jaloers..

  4. Pingback: Op de snijplank....Tomaat | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!