Rucolasalade met feta en tomaat
Vandaag een heel eenvoudige rucolasalade met feta en tomaat. Maar het feit dat het eenvoudig is, wil natuurlijk niet zeggen dat het niet de moeite waard is!
Rucolasalade met feta
Het gebeurt me nog regelmatig dat ik recepten tegenkom die wel op de Engelse site staan en niet hier. Niet zo heel gek als je bedenkt dat ik in 2005 of zoiets ben begonnen met bloggen in het Engels en pas in 2013 begonnen ben met de Nederlandse Simone’s Kitchen. Ik ben alles nu zo’n beetje aan het nalopen met als resultaat dat ik recepten tegenkom die al jaren ergens in het archief zijn verdwenen. Deze rucolasalade met feta is daar een goed voorbeeld van.
Ik kwam hem tegen op de Engelse site en eerlijk gezegd met een foto die echt niet meer door de beugel kon. Bovendien is het gewoon een hele lekkere en hele makkelijke salade dus het leek me een goed moment voor een remake. Ik hou sowieso van rucola. Dat lekkere pittige wat het in zich heeft is ideaal in salades.
Snel en makkelijk
Ik gebruik voor dit soort salades meestal biologische rucola. Om de eenvoudige reden dat je daar nog echt de smaak van de rucola in proeft. Heel veel ‘gewone’ rucola is zo doorgekweekt dat het pittige volledig verdwenen is. Je zou voor de grap eens zelf rucola moeten kweken, dan proef je pas hoe pittig het kan zijn! En in deze rucolasalade met feta wil je dat pittige terug zien komen. Dat maakt het gewoon lekker en speciaal.
Ik combineerde de rucolasalade met lekker zoete tomaatjes en lekker veel feta. Ik ben een beetje op de feta tour de laatste tijd. Ik merk dat mijn buik daar minder moeite mee heeft dan met volle kaas. Dus is het perfect om overal overheen te strooien en nou ja het is natuurlijk ook gewoon heel erg lekker. Deze salade heb je letterlijk in een paar minuten in elkaar gezet en vult toch prima.
Dressing
Voor de foto had ik een vinaigrette gemaakt op basis van olie, azijn en mosterd. Dat is prima, maar eigenlijk bleek het lekkerder te zijn met een dressing op basis van mayonaise. Hiervoor neem je twee eetlepels mayonaise en die meng je met een beetje citroen en rode wijn azijn. Op smaak maken met peper en zout en je bent klaar.
Rucolasalade met feta en tomaatjes
Ingrediënten
- 75 gr rucola
- 50 gr gemengde sla naar keus
- 75 gr Feta verkruimeld
- 100 gr kerstomaatjes in kwartjes of halfjes
- 1 el bieslook gehakt
Dressing optie 1
- 1 el witte wijn azijn
- 3 el extra virgin olijfolie
- 1/2 tl mosterd grove mosterd
- peper en zout naar smaak
Dressing optie 2
- 2 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 1/2 el rode wijn azijn
- peper en zout
Instructies
- Maak je keuze welke dressing je bij de salade wilt maken en meng die eerst door elkaar. Even mixen en zet apart.
- Snij de tomaten en verdeel de slasoorten over twee kommen. Voeg de tomaatjes toe en verkruimel de feta over de bovenkant.
- Strooi wat van de bieslook over de salade en serveer met de dressing.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.