Bladerdeeg taartje met artisjok, feta en tomaat

Goedbeschouwd ben ik geen fan van artisjok. Ik heb wel eens zo’n heel ding staan schoonmaken, pluizen eruit gehaald enzo om dan uiteindelijk achter te blijven met een miezerig klein artisjok hart. Het uitzuigen van de bladeren kan voor mij ook al geen bekoring hebben dus ik koop ze zelden tot nooit vers. Nou ja om op de foto te zetten dan, want ik vind ze verder wel prachtig om te zien! Maar niet zozeer om te eten dus. Een uitzondering is eigenlijk alleen dit gerechtje. Hier vind ik de artisjok lekker bij passen en omdat ik het schoonmaken geen toegevoegde waarde vind hebben zijn deze uit blik.

Bladerdeeg taartjes met artisjok en feta

Nou ja moet af en toe kunnen toch? In het kader van gemak dient de mens? Deze bladerdeeg hapjes zien er verder prachtig uit en zijn erg lekker dus ideaal voor een mooi voorgerechtje dat weinig tijd kost en waar je zeker hoge ogen mee gooit. Het recept is van Donna Hay en de foto’s die je hier ziet zijn gemaakt in het kader van de Donna Hay photo challenge die ik een tijd lang gedaan heb op mijn blog. De opzet hiervan was om de foto zoveel mogelijk te laten lijken op het origineel dus voor je denkt dat ik hem gejat heb (Donna Hay redactie is op de hoogte en heeft het approved.. 😉

Hartige taartjes met feta, artisjok en tomaat

Ik zit erover te denken om volgend jaar ook weer een dergelijke foto challenge te doen maar de details ben ik nog aan het uitwerken dus wordt vervolgd!

Bladerdeeg taartje met artisjok, feta en tomaat

Hartige taartjes met feta, artisjok en tomaat

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 250 gr feta verkruimeld
  • 4 artisjok harten uit blik
  • 1 ei licht geklopt
  • 100 gr gemengde kers tomaatjes door de helft
  • 120 gr doperwten ontdooid
  • paar blaadjes munt
  • olijfolie om te besprenkelen
  • witte balsamico azijn

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Leg de velletjes bladerdeeg op een bakplaat en snij rondom een rand van 1 cm. Snij het niet helemaal door. Beleg met de feta en artisjok.
  • Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het geklopte ei en bak het voor 12-14 minuten of tot goudbruin.
  • Doe de tomaat, doperwten en de munt in een medium grote komen en doe hier olijfolie en balsamico azijn overheen en schud om te combineren. Leg op elk stuk bladerdeeg wat van de tomaten salade

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.