Simone's Kitchen
Vindaloo curry

Vindaloo – Maak zelf de lekkerste

Maak zelf een heerlijke vindaloo curry Als je nu denkt; heb ik dit recept recentelijk niet al ergens anders gezien? Dan klopt dat… Ik heb dit recept inmiddels alweer bijna twee maanden geleden samen met Esmee gemaakt en zij heeft het al eerder geplaatst....

Jamie Oliver Limoncello trifle en verjaardag!

Lang zal Tom leven, lang zal Tom leven! Ja hoor, vandaag is Tom jarig dus ik moest natuurlijk wel iets feestelijks maken. Dus bij deze… Een limoncello trifle of tiramisu (what’s in a name right?) met frambozen. Feestelijk lijkt me wel toch? Het is...

Frying Pan Tours – Dubai

Ik ging naar Dubai… Voor het eerst van mijn leven dus ik had geen idee wat ik daar kon verwachten. Workshop. Check. Extra dagen ingepland. Check… Maar dan… Dan ben je natuurlijk bang dat je drie dagen in je eentje zit. Ik reis wel...

Tortano met cheddar, salami en pesto

Er wordt minder brood gegeten hoor ik op het journaal van de week. Mede door de populariteit van dieeten zoals het oerdieet en het voedselzandloper dieet raakt brood blijkbaar een beetje uit de gratie. Het idee dat ik nooit meer brood zou eten… dat...

Bananenbrood met karamelsaus

Bananenbrood met karamelsaus Wie houdt er nou niet van een goed bananenbrood? Bovendien is het ook nog eens de ideale manier om je oude bananen op te maken. Een banaan is goed beschouwd best een raar ding; groen zit er kraak nog smaak aan,...

Rode linzensoep met komijn

Recentelijk was er op facebook een discussie gaande over het gebruiken van recepten van andere blogs en of je dat dan 1 op 1 overneemt of niet. Ik moest daar wel even hard over nadenken, want hoe doe ik dat eigenlijk? Om te beginnen...

Pompoen pannenkoekjes met specerijen

Ik sla soms wel eens een beetje door… Dat heb ik vaak bij ingredienten waar ik erg enthousiast over ben en zo ziet het er naar uit dat ik dat momenteel met pompoen heb. Gedeeltelijk is dat natuurlijk ook te danken aan het feit...

Gestoofde kweepeer met specerijen

Gestoofde kweepeer met specerijen Goedbeschouwd is een kweepeer best een lelijk ding…Zou dat de reden zijn dat ie niet zo populair is? Want in dit geval is het gezegde; ruwe bolster, blanke pit, echt heel erg van toepassing. Als je eenmaal door die achterlijk...

Chocola kardemom taart en een feestje

Chocolade kardemom taart Tik op mijn schouder. Ik sta in de rij bij de Albert Heijn in Laren en verwacht niet echt een bekende hier tegen te komen, dus ik kijk verbaasd achterom. In een geheel onbekend gezicht van een wat oudere vrouw. Ze...

pannenkoeken

Hele simpele pannenkoeken

Ik heb net een indrukwekkende fotoserie gezien van een man die zijn vrouw heeft gefotografeerd tijdens haar gevecht tegen borstkanker. Een gevecht dat ze op de leeftijd van 40 jaar heeft verloren… Het is een prachtige serie en als je het nog niet hebt...

Workshop in Dubai !

Ik heb het al vaker gezegd maar ik zeg het nog maar een keer; een workshop volgen is altijd goed voor je motivatie, je inspiratie en gewoon omdat het hartstikke leuk is… De workshop die ik net heb gevolgd in Dubai voldeed aan alle...

Goji bessen – Superfoods #3

De goji bes is weer een nieuwe in het rijtje van Superfoods. Grappig genoeg (nou ja ik vond het tenminste grappig) is dit kleine rode besje familie van de aardappel. Die had je niet aan zien komen of wel? Hij behoort hiermee tot de...