Simone's Kitchen
Hummus

Hoe maak je zelf de allerlekkerste hummus

Hoe maak je zelf hummus Ik weet nou nooit of het nou humus, hummus of houmous (of een nog andere variant) is, want als je het op gaat zoeken op het internet kom je alle variaties ongeveer even vaak tegen. Maar goed; het maakt...

Snelle dumplings

Snelle dumplings met garnaal en varkensvlees

Snelle dumplings Altijd als ik bij Esmee op bezoek ben maken we allerlei lekkere, vaak Aziatische gerechtjes. In dit geval maakten we hele snelle en makkelijke dumplings. Dumplings die iedereen kan maken. Natuurlijk is het een bonuspunt als je ze ook nog eens mooi...

Patatas bravas

Patatas bravas – lekker zelf maken

Patatas bravas is zo’n typisch gerechtje dat we altijd bestellen als we tapas gaan eten en ook eentje die zelden ontbreekt op onze tafel als we een soort van tapas avond hebben. Of kleine hapjes avond, of hoe je het ook noemen wilt! Dit...

kip met coca cola

Cola chili kip met cashewnoten

Zo ben je al helemaal klaar met al dat ge(vr)eet tijdens de afgelopen dagen? Heb je de goede voornemens voor 2014 al helemaal klaar? (gezond eten, afvallen enzovoort) Laat ik zeggen dat ik me echt verheug op januari. Niet zozeer omdat het mijn favoriete...

Eigengemaakte oliebollen

De beste oliebollen

Kijk…. het moet meteen maar even gezegd worden; mocht je dit recept gaan maken dan heeft dat één groot nadeel en dat is dat je voor de rest van je leven verpest bent. Verpest omdat je nooit meer zo’n kleffe bol wilt die je...

geroosterde groentes

Geroosterde groentes – bijgerecht

En is de kerststress al in volle hevigheid toegeslagen? Heb je alles bedacht en realiseer je je ineens dat je groente bent vergeten? Want laten we wel wezen; de bijgerechten zijn vaak niet de eerste dingen waar je aan denkt. En ik moet zeggen...

appel peer tulband

Tulband met appel-peer compote en anijszaadjes

Oooo ik ben zóóó blij met mijn nieuwe tulband vorm! Vind hem echt prachtig!! En je snapt natuurlijk wel dat je die straks vaak tegen gaat komen op mijn blog. Gewoon, omdat ik het niet kan laten en ook omdat ik nu eenmaal iets...

zabaglione maken

Zabaglione met rood fruit

Dit dessert is geweldig, maar je moet er wel even bij blijven want als je ei mengsel te heet wordt gaan de eieren koken en blijf je zitten met de smaak van eieren. Niet wat je wilt met een goede zabaglione. Maar wel een...

gevulde rollade van zeewolf

Gevulde rollade van zeewolf

Rollade van zeewolf Een heerlijk feestelijk gerecht is deze rollade van zeewolf. Het ziet er niet alleen geweldig uit, maar het is relatief eenvoudig om te maken. En hou je niet zo van vis of je vindt zeewolf te duur, vervang het dan voor...

bietensoep

Zoete bietensoep

Bietensoep Deze bietensoep is heerlijk en doet het erg goed als voorgerecht tijdens de kerstdagen bijvoorbeeld. Niet iedereen is gek op de smaak van bieten, maar ik blijf het een groente vinden waar je echt enorm veel mee kunt doen. Of je ze nu...