Simone's Kitchen

Rode uien chutney zelf maken

rode uien chutney | simoneskitchen.nl

Uien snijden… Ik ben er niet van. Ik moet altijd vreselijk janken van die dingen; zeker van die lekkere verse uien. Het gaat stukken beter als je de uien een paar weken laat liggen in een mandje op het aanrecht, maar ja, dat komt de smaak dan weer helemaal niet ten goede. Dus als het even kan laat ik het snijden van uien graag aan iemand anders over. Dit keer was Charlotte de spreekwoordelijke sigaar en heeft zij braaf alle acht uien die in dit recept worden gebruikt voor me gesneden. What are friends for right? Lol…

20140613-MH2A3402-2

Nou ja ze had het natuurlijk niet alleen voor mij gesneden maar ook voor zichzelf want deze uienchutney aten wij bij die lekkere kikkererwten burger. Afgezien van het K-klusje met betrekking tot het snijden is het maken van de chutney verder een eitje; je hebt even de tijd nodig om de uien lekker zacht te laten worden maar daar hoef je niet continue bij te blijven dus lekker zachtjes weg laten pruttelen en klaar is keesje.

Rode uien chutney
Totale tijd
30 mins
 
Ingredienten
  • 8 rode uien
  • 75 gr suiker
  • 100 ml rode wijn azijn sangiovese
  • 100 ml rode wijn
  • 2 kaneelstokjes
  • balsamico
  • olijfolie
Instructies
  1. Snij alle uien in ringen. Maak ze niet te dik maar ook niet te dun.
  2. Verhit de olie in een pan en doe de uien en de suiker in een pan en bak het geheel even zachtjes aan. Laat niet verbranden!
  3. Doe de azijn, wijn en de balsamico erbij en laat het geheel voor minimaal tien minuten zachtjes inkoken. Proef even om te kijken of het al zacht genoeg is en ver genoeg ingedikt. Zo niet dan laat je het nog even door pruttelen.
  4. Laat afkoelen en doe in jam- of weckpotten

 

9 comments

  1. Idd eenvoudig klusje maar hoelang kun je dat bewaren in zo’n weckpot?

  2. Voor zo’n lekker recept, en lieve vriendin heb ik dat graag over 🙂

  3. Oh, en de kaneelstokjes? Ik zie ze niet terug in je bereiding ?

  4. Hoi Simone,

    Heerlijke verse uien snijden met een duikbril op,….het klinkt misschien raar maar beter huilen  van het lachen dan van de uien! Groetjes en succes en bedankt voor het lekkere recept.
    Annemie

  5. Ik snij uien altijd onder de afzuigkap. Op de hoogste stand. Werkt bij mij perfect.
    Gr. Syl
    Ben nu de chutney aan het maken. Ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos