Simone's Kitchen

Zelf Arnhemse meisjes maken

Van de week heb ik jullie bekend dat ik een zwak heb voor die steden en regio’s in Nederland die heel trots hun naam een lekkernij verbinden. Bijvoorbeeld de Arnhemse Meisjes. Natuurlijk moesten we ook zelf proberen om deze Arnhemse Meisjes te maken. Super...

Whole30 wortel gehakt salade

We zijn dan wel niet meer bezig met de Whole30 maar ik had deze nog in de kast liggen (nee niet de salade natuurlijk!) en wilde hem toch nog even delen. Het is een snelle en lekkere salade al heeft de basis wel wat...

Arnhemse meisjes

Toch heb ik een zwak voor steden die trots zijn op een lokale lekkernij. Noem het traditioneel, noem het nostalgie, maar ik vind het prachtig wanneer een stad of dorp zo fier is op een snoepje of koekje dat ze daar zelfs de naam...

Gegrilde courgette carpaccio met kikkererwten salsa

Ik maakte dit gerecht voor het eerst in de herfst. Voor mij passen de geuren en de kleuren van Indiaas eten als geen ander bij dat seizoen. Maar aangezien het tegenwoordig meer lijkt alsof we een soort van eeuwige herfst hebben in Holland, leek...

Hoe je rijstcake zelf vooral niet moet maken

Ik denk altijd dat, wat het ontbrekende ingredient ook is, ik kan altijd wel iets maken dat erop lijkt met de ingredienten die ik al in huis heb. En meestal is dat helemaal niet zo’n slechte manier om te denken en het doet meestal...

Anijszaad

Wat is anijszaad

Anijszaad, of kortweg: Anijs, wordt veel in bakgerechten gebruikt vanwege zijn typische, zoetige smaak. Anijs en steranijs lijke qua smaak wel heel erg op elkaar, maar zijn zeker niet hetzelfde. Anijszaad komt namelijk van een plant en steranijs komt van een boom. Anijs wordt...

Bloemkool knolselderij soep met zalmfilet

Bloemkool knolselderijsoep Als het tegen de herfst aanloopt maak ik nog vaker dan anders soep. Ik vind het een heerlijke manier om groente op een makkelijke manier in mijn maaltijden te verwerken. Neem nu deze bloemkool knolselderijsoep. Een heel makkelijke soep die bomvol met...

Heerlijke koffie dadelcake

Het is het eerste dat ik doe… Elke ochtend weer. Een kopje koffie zetten. Of zoals we dat meestal noemen; even een bakkie doen. Het is dus een behoorlijk belangrijk onderdeel van ons ochtend ritueel. Misschien voor Tom nog wel meer als voor mij,...

Pork belly

Varkensbuik of pork belly

Varkensbuik is toch een beetje een ongezellige benaming, dus pork belly heeft wel mijn voorkeur, maar goed, what’s in a name zeggen we dan maar. Onze eerste ervaring met pork belly was iets minder geslaagd. Op de verkeerde manier heeft het nogal een uitgesproken...

Quinoa salade

Quinoa salade met feta en bietjes

Het schijnt dat er mensen zijn die niet van bietjes houden (maar nou ja ik vermoed dat er van elk ingredient wel iemand is te vinden die er niet van houdt, dus wat zegt dat?) en ik kan me daar niet zoveel bij voorstellen....

bloemkool couscous

Bloemkool couscous – Halverwege de whole30

Toen we onze whole30 voor de eerste keer deden ergens augustus vorig jaar had ik echt nooit kunnen bedenken dat bloemkool zo een veelzijdige groente is. Ik bedoel, we kennen allemaal wel bloemkool toch? Het is lekker en voor mij eet ik het dan...

Simple dinner Donna Hay

Donna Hay boekreview Simple Dinners

Het verbaasd me eerlijk gezegd elke keer weer hoeveel boeken Donna Hay of misschien moet ik zeggen het Donna Hay team er in een jaar uitperst. Want het zijn er veel, heel erg veel… Het mooie van het geheel is wel dat ik echt...