Simone's Kitchen

Makkelijk weekmenu voor week 40

weekmenu voor week 40

Het weekmenu van de komende week zit weer vol met heerlijke maaltijden zoals een rijstsalade met tahini, Surinaamse bami, stoofpeertjes zonder al te veel toegevoegde suiker en nog veel meer!

Rijstsalade met tahini

Maandag – rijstsalade met tahini

We beginnen de week met een meatless monday en wel met deze lekkere rijstsalade met tahinidressing. Ik ben sowieso fan van tahini en in deze salade is het top!

Vind hier het recept voor de rijstsalade met tahini

Dinsdag – bloemkoolrisotto met asperges

Het is momenteel natuurlijk niet echt asperge seizoen, al kun je groene asperges wel het hele jaar vinden. Maar je kunt die ook prima vervangen door bijvoorbeeld sugarsnaps, doperwten of iets dergelijks.

Vind hier het recept voor de bloemkoolrisotto met asperges

Bloemkoolrisotto met asperges
Aziatische omeletje met garnalen en chili jam | simoneskitchen.nl

Woensdag – Aziatische omelet met garnalen

Een heerlijke aziatische stijl omelet met garnalen.

Vind hier het recept voor de Aziatische omelet met garnalen

Donderdag – gesmoorde rode kool met pastinaakfrietjes

Stiekem vind ik pastinaak frietjes lekkerder dan zoete aardappelfrietjes. Sinds ik dat ontdekt heb eet ik dat regelmatig. Zoete aardappel is op een of andere manier wel altijd makkelijker maar deze zijn zo lekker!

Vind hier het recept voor rode kool met pastinaakfrietjes

Gesmoorde rode kool met pastinaak
Farro salade | simoneskitchen.nl

Vrijdag – Farrosalade met vijgen

Vroeger at ik farro vaak, ik weet niet eens of je het nog kunt krijgen. Het lijkt sprekend op spelt dus daar kun je het in deze salade zeker mee vervangen.

Vind hier de farrosalade met vijgen

Zaterdag – Surinaamse bami

Een perfect gerecht voor op de zaterdag is deze surinaamse bami met kip en varkensvlees! Het recept van de dude is makkelijk aan te passen aan jouw smaak ook.

Vind hier het recept voor de Surinaamse bami

Carribean noodles with chicken and pork | simoneskitchen.nl
stoofpeertjes met kokosyoghurt

Zondag – stoofpeertjes met kokosyoghurt

Ik hou enorm van stoofpeertjes. Maar ik vroeg me vorig jaar af of je die ook kunt maken zonder bakken suiker. En het antwoord is ja. Nog superlekker ook.

Probeer zelf de stoofpeertjes met kokosyoghurt (naar wens natuurlijk ook te serveren met vanillevla of wat anders)

Pin dit weekmenu

Weekmenu voor week 40

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.