Makkelijk weekmenu voor week 40
Het weekmenu van de komende week zit weer vol met heerlijke maaltijden zoals een rijstsalade met tahini, Surinaamse bami, stoofpeertjes zonder al te veel toegevoegde suiker en nog veel meer!
Maandag – rijstsalade met tahini
We beginnen de week met een meatless monday en wel met deze lekkere rijstsalade met tahinidressing. Ik ben sowieso fan van tahini en in deze salade is het top!
Vind hier het recept voor de rijstsalade met tahini
Dinsdag – bloemkoolrisotto met asperges
Het is momenteel natuurlijk niet echt asperge seizoen, al kun je groene asperges wel het hele jaar vinden. Maar je kunt die ook prima vervangen door bijvoorbeeld sugarsnaps, doperwten of iets dergelijks.
Vind hier het recept voor de bloemkoolrisotto met asperges
Woensdag – Aziatische omelet met garnalen
Een heerlijke aziatische stijl omelet met garnalen.
Vind hier het recept voor de Aziatische omelet met garnalen
Donderdag – gesmoorde rode kool met pastinaakfrietjes
Stiekem vind ik pastinaak frietjes lekkerder dan zoete aardappelfrietjes. Sinds ik dat ontdekt heb eet ik dat regelmatig. Zoete aardappel is op een of andere manier wel altijd makkelijker maar deze zijn zo lekker!
Vind hier het recept voor rode kool met pastinaakfrietjes
Vrijdag – Farrosalade met vijgen
Vroeger at ik farro vaak, ik weet niet eens of je het nog kunt krijgen. Het lijkt sprekend op spelt dus daar kun je het in deze salade zeker mee vervangen.
Vind hier de farrosalade met vijgen
Zaterdag – Surinaamse bami
Een perfect gerecht voor op de zaterdag is deze surinaamse bami met kip en varkensvlees! Het recept van de dude is makkelijk aan te passen aan jouw smaak ook.
Vind hier het recept voor de Surinaamse bami
Zondag – stoofpeertjes met kokosyoghurt
Ik hou enorm van stoofpeertjes. Maar ik vroeg me vorig jaar af of je die ook kunt maken zonder bakken suiker. En het antwoord is ja. Nog superlekker ook.
Probeer zelf de stoofpeertjes met kokosyoghurt (naar wens natuurlijk ook te serveren met vanillevla of wat anders)