Lekker en gezond weekmenu week 44
Vanochtend hoorde ik dat het waarschijnlijk het jaar is met de meeste zonuren sinds de metingen zijn begonnen. Dat is natuurlijk heerlijk, maar ik vind het wel lastig om dan te bedenken wat ik moet gaan eten. Want ja, het is herfst, dus dan gaat de voorkeur toch uit naar stamppotten en comfortfood, in plaats van een makkelijke salade. Terwijl ik dat juist zo lekker vind. En het blijft natuurlijk Nederland, het kan maar zo omslaan. Het blijft behelpen zeg maar…..
Maandag – Freekeh salade met halloumi
We beginnen de week dus maar met een vegetarische salade. Vooral omdat ik nog halloumi heb liggen. Ik ben fan van dit zoutige kaasje. Het leukt met gemak een salade op tot een volwaardige maaltijd, en deze is ook nog vegetarisch voor “meatless monday”.
Freekeh salade met halloumi
Dinsdag – Eenpans gehaktschotel
Vandaag een makkelijke gehaktschotel die je desgewenst ook in de slowcooker kan maken. Het is in ieder geval een snelle gezonde maaltijd. En koolhydraatarm, dus ook beter voor de lijn…
Eenpans gehaktschotel met paddenstoelen
Woensdag – Gevulde courgette
Ik vind gevulde courgette er altijd zo leuk uitzien, maar meestal is de courgette dan nog zo hard in verhouding tot de vulling, dan wordt het al gauw minder smakelijk. In deze versie is dat opgelost door de courgette apart in de oven te laten garen en daarna pas de vulling er in te doen.
Gevulde courgette
Donderdag – Ramen noodles
Ik heb altijd het idee dat dit een tijdrovend recept is. Maar onder de streep valt het best mee, en dan heb je toch een overheerlijke bowl. De meeste tijd gaat zitten in het trekken van de bouillon, maar dat is meer een kwestie van geduld. Oh misschien heb ik dat dan wat te weinig…..
Vrijdag – Stevige groentenstoof
Hebben we gisteren wat langer in de keuken gestaan, dat doen we vandaag weer wat makkelijker met deze gezonde groentenstoof. Een klein beetje snijden en vooral wat roeren en er staat een gezonde maaltijd op tafel.
Zaterdag – Bloemkoolpizza
Ik ben gek op pizza eten, maar mijn maag en darmen zijn minder fan. Met een gezondere bodem van bloemkool heb ik daar hopelijk minder last van, en eerlijk gezegd vind ik de smaak nog lekkerder als ik weet dat het ook nog gezond is. En het ziet er ook nog uit als een taartje, dus ik kijk uit naar de avondmaaltijd.
Bloemkoolpizza met pulled chicken en pittige tomatensaus
Zondag – Pompoentaart
Ja en als je dan iets wil bakken in deze periode dan kan dat niet anders dan een pompoentaart worden. En deze taart is ook nog een gezonde versie. Geen gluten en geen suiker. Alleen wat kokosbloesemsuiker in de bodem. Gezond snoepen bestaat gewoon.