Vanochtend hoorde ik dat het waarschijnlijk het jaar is met de meeste zonuren sinds de metingen zijn begonnen. Dat is natuurlijk heerlijk, maar ik vind het wel lastig om dan te bedenken wat ik moet gaan eten. Want ja, het is herfst, dus dan gaat de voorkeur toch uit naar stamppotten en comfortfood, in plaats van een makkelijke salade. Terwijl ik dat juist zo lekker vind. En het blijft natuurlijk Nederland, het kan maar zo omslaan. Het blijft behelpen zeg maar…..

Maandag – Freekeh salade met halloumi

We beginnen de week dus maar met een vegetarische salade. Vooral omdat ik nog halloumi heb liggen. Ik ben fan van dit zoutige kaasje. Het leukt met gemak een salade op tot een volwaardige maaltijd, en deze is ook nog vegetarisch voor “meatless monday”.

Freekeh salade met halloumi | simoneskitchen.nl

Freekeh salade met halloumi

Lekker makkelijke salade als snelle lunch of ook handig om mee te nemen
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Eenpans gehaktschotel

Vandaag een makkelijke gehaktschotel die je desgewenst ook in de slowcooker kan maken. Het is in ieder geval een snelle gezonde maaltijd. En koolhydraatarm, dus ook beter voor de lijn…

Eenpans gehaktschotel

Eenpans gehaktschotel met paddenstoelen

Een lekker makkelijke gehaktschotel met paddenstoelen.
Bekijk het recept >>

Woensdag – Gevulde courgette

Ik vind gevulde courgette er altijd zo leuk uitzien, maar meestal is de courgette dan nog zo hard in verhouding tot de vulling, dan wordt het al gauw minder smakelijk. In deze versie is dat opgelost door de courgette apart in de oven te laten garen en daarna pas de vulling er in te doen.

gevulde courgette

Gevulde courgette

Een lekkere gevulde courgette met bloemkoolrijst, gehakt en knapperige nootjes
Bekijk het recept >>

Donderdag – Ramen noodles

Ik heb altijd het idee dat dit een tijdrovend recept is. Maar onder de streep valt het best mee, en dan heb je toch een overheerlijke bowl. De meeste tijd gaat zitten in het trekken van de bouillon, maar dat is meer een kwestie van geduld. Oh misschien heb ik dat dan wat te weinig…..

Ramen noodles met buikspek en paddenstoelen | simoneskitchen.nl

Ramen noodles met buikspek

Bekijk het recept >>

Vrijdag – Stevige groentenstoof

Hebben we gisteren wat langer in de keuken gestaan, dat doen we vandaag weer wat makkelijker met deze gezonde groentenstoof. Een klein beetje snijden en vooral wat roeren en er staat een gezonde maaltijd op tafel.

Review Morso gietijzeren pan | simoneskitchen.nl

Kikkererwten en rijst groentestoof

Bekijk het recept >>

Zaterdag – Bloemkoolpizza

Ik ben gek op pizza eten, maar mijn maag en darmen zijn minder fan. Met een gezondere bodem van bloemkool heb ik daar hopelijk minder last van, en eerlijk gezegd vind ik de smaak nog lekkerder als ik weet dat het ook nog gezond is. En het ziet er ook nog uit als een taartje, dus ik kijk uit naar de avondmaaltijd.

Bloemkoolpizza met pullen chicken

Bloemkoolpizza met pulled chicken en pittige tomatensaus

Een variant op de bloemkoolpizza met pulled chicken en een pittige tomatensaus
Bekijk het recept >>

Zondag – Pompoentaart

Ja en als je dan iets wil bakken in deze periode dan kan dat niet anders dan een pompoentaart worden. En deze taart is ook nog een gezonde versie. Geen gluten en geen suiker. Alleen wat kokosbloesemsuiker in de bodem. Gezond snoepen bestaat gewoon.

Glutenvrije pompoentaart

Glutenvrije pompoentaart

Deze heerlijke glutenvrije pompoentaart is makkelijk om te maken en bevat bijna geen suiker
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!