Lekker en gezond weekmenu week 43
De afgelopen was het zo mooi weer en ben ik lekker de bossen in gegaan voor een mooie herfstwandeling en om paddenstoelen te fotograferen. Ik werd daar zo blij van, dat ik dacht, ik ga ook eens een paddenstoelen weekmenu maken. Zo blijven we lekker in de sfeer van de herfst. En maak je geen zorgen voor een overdosis, champignons zijn gezond en daarnaast ook nog veelzijdig.
Maandag – Vegaburger met kastanjechampignons
We beginnen de week natuurlijk vegetarisch. En champignons kom je vaak tegen in vegetarische gerechten. Ze zijn een goede en lekkere vleesvervanger. In deze burger mis je vlees echt niet.
VEGA BURGER MET KASTANJE EN KASTANJECHAMPIGNONS
Dinsdag – Pompoensoep met peer en champignons
Een andere favoriet in deze periode is natuurlijk de pompoen, en laten die nou een hele goede match hebben samen. Dus vandaag een lekkere herfstwandeling maken en daarna een heerlijk verwarmend soepje.
Woensdag – Biefstuk met champignonsaus
Vandaag een recept uit de “oude doos”, maar wel een klassieker. Ga maar eens in een restaurant eten, en dit staat bijna overal op de kaart. Lekkerder natuurlijk om zelf te maken, met een goed stukje biefstuk, uiteraard met champignonsaus.
Biefstuk met champignonsaus
Donderdag – Broccoli roerbak met champignons
Vandaag wil ik lekker snel klaar zijn met mijn avondmaaltijd, dus dan kom je al gauw terecht bij een roerbak. Allemaal gezonde groenten in de wok, even roeren en aan tafel. En wat denk je wat? Ook hier in zitten lekkere champignons
Broccoli roerbak met champignons
Vrijdag – Quiche met champignons
Gezond en lekker, en met champignons. Dat is deze heerlijke koolhydraatarme quiche. En nog een voordeel, hij is snel klaar, dan zet je hem in de oven en kun je met een boek en een kop thee, op de bank onder een kleedje, terwijl je avondeten in de oven gaart.
Champignon quiche met kip en bacon
Zaterdag – Boerenkoolsalade met feta en champignons
Ik hoop maar dat de vorst al over de boerenkool is geweest, want dat schijnt te horen voor je het kunt eten. En dan kun je deze overheerlijke salade maken. Vind je het ook niet grappig dat je met maar één ingrediënt, zo’n afwisselend weekmenu kunt maken. En alle recepten hebben hun eigen bereidingswijze en smaak.
Zondag – Champignons in bierbeslag
Om mijn weekmenu te voltooien met de champignon heb ik deze zondag een hartige snack. Want mocht je nou vanmiddag ook lekker gaan wandelen, kun je daarna lekker borrelen met deze champignons in bierbeslag.