De afgelopen was het zo mooi weer en ben ik lekker de bossen in gegaan voor een mooie herfstwandeling en om paddenstoelen te fotograferen. Ik werd daar zo blij van, dat ik dacht, ik ga ook eens een paddenstoelen weekmenu maken. Zo blijven we lekker in de sfeer van de herfst. En maak je geen zorgen voor een overdosis, champignons zijn gezond en daarnaast ook nog veelzijdig.

Maandag – Vegaburger met kastanjechampignons

We beginnen de week natuurlijk vegetarisch. En champignons kom je vaak tegen in vegetarische gerechten. Ze zijn een goede en lekkere vleesvervanger. In deze burger mis je vlees echt niet.

Paddenstoelenburger met zoete aardappel friet | simoneskitchen.nl

VEGA BURGER MET KASTANJE EN KASTANJECHAMPIGNONS

Deze burger is heerlijk en vega! Het kost wel wat meer tijd om hem te maken en even bakken in een pan gaat helaas niet maar het resultaat is zeker de moeite waard!
Bekijk het recept

Dinsdag – Pompoensoep met peer en champignons

Een andere favoriet in deze periode is natuurlijk de pompoen, en laten die nou een hele goede match hebben samen. Dus vandaag een lekkere herfstwandeling maken en daarna een heerlijk verwarmend soepje.

Pompoensoep met peer

Pompoensoep met peer, kastanje en champignons

Bekijk het recept

Woensdag – Biefstuk met champignonsaus

Vandaag een recept uit de “oude doos”, maar wel een klassieker. Ga maar eens in een restaurant eten, en dit staat bijna overal op de kaart. Lekkerder natuurlijk om zelf te maken, met een goed stukje biefstuk, uiteraard met champignonsaus.

Biefstuk met champignonsaus | simoneskitchen.nl

Biefstuk met champignonsaus

Lekker en klassiek; deze biefstuk met champignonsaus
Bekijk het recept

Donderdag – Broccoli roerbak met champignons

Vandaag wil ik lekker snel klaar zijn met mijn avondmaaltijd, dus dan kom je al gauw terecht bij een roerbak. Allemaal gezonde groenten in de wok, even roeren en aan tafel. En wat denk je wat? Ook hier in zitten lekkere champignons

Vega roerbak

Broccoli roerbak met champignons

Een heerlijke vegetarische roerbakschotel met broccoli en champignons
Bekijk het recept

Vrijdag – Quiche met champignons

Gezond en lekker, en met champignons. Dat is deze heerlijke koolhydraatarme quiche. En nog een voordeel, hij is snel klaar, dan zet je hem in de oven en kun je met een boek en een kop thee, op de bank onder een kleedje, terwijl je avondeten in de oven gaart.

champignon quiche zonder korst

Champignon quiche met kip en bacon

Lekker voor lunch of voor onderweg is deze champignon quiche
Bekijk het recept

Zaterdag – Boerenkoolsalade met feta en champignons

Ik hoop maar dat de vorst al over de boerenkool is geweest, want dat schijnt te horen voor je het kunt eten. En dan kun je deze overheerlijke salade maken. Vind je het ook niet grappig dat je met maar één ingrediënt, zo’n afwisselend weekmenu kunt maken. En alle recepten hebben hun eigen bereidingswijze en smaak.

Boerenkoolsalade met paddestoelen en feta | simoneskitchen.nl

Boerenkoolsalade met champignons en feta

Bekijk het recept

Zondag – Champignons in bierbeslag

Om mijn weekmenu te voltooien met de champignon heb ik deze zondag een hartige snack. Want mocht je nou vanmiddag ook lekker gaan wandelen, kun je daarna lekker borrelen met deze champignons in bierbeslag.

Champignons in bierbeslag | simoneskitchen.nl

Champignons in bierbeslag met een pittige tzatziki dip

Heerlijke champignons gefrituurd in bierbeslag met een yoghurtdip van knoflook en komkommer
Bekijk het recept

Delen is fijn!