Lekker en gezond weekmenu week 40
Op Facebook zie je altijd van die plaatjes voorbij komen dat het nog zoveel dagen tot aan Kerst is en nu ik zo week 40 schrijf en naar de regen op het raam kijk, dan ben ik bang dat die tijd met rasse schreden dichterbij komt. Ik ben toch echt meer een zomers type hoor. Maar eerst nog de herfst, dus een lekker weekmenu met gezonde herfstgerechten.
Maandag – Wortelsalade
Om de week maar makkelijk en gezond te beginnen maak ik een wortelsalade. Vegetarisch als je wil, en samen met misschien een stukje kip meer een volledige maaltijd. Voor mij is dat genoeg in ieder geval. En anders is het een smakelijk bijgerecht.
Wortelsalade met gember en honing
Dinsdag – Kaas uien quiche
Ik hou altijd van quiches. Je kunt er van alles in doen, het ziet er smakelijk uit en met restverwerking kun je toch nog hoge ogen scoren als je eters hebt. Deze quiche is extra lekker en makkelijk door het croissantdeeg. Ik zeg doen!
Kaas uien quiche
Woensdag – Gegrilde witlof met bacon
Vroeger aten we altijd een beetje doorgekookte witlof en was ik geen fan. Maar door ze bijvoorbeeld te grillen en op te leuken met deze lekkere ei en bacon is het al een heel ander verhaal. Een smakelijke gezonde maaltijd voor de woensdag.
Gegrilde witlof met bacon en ei
Donderdag – Kippenlevertjes met knoflook
Heb jij Simone ook tussen de kuikentjes zien liggen op instagram? Zo schattig natuurlijk. Deze kuikens produceren uiteindelijk deze gezonde kippenlevertjes. Ik ben niet echt fan van orgaanvlees, al weet ik dat ik vroeger op school ook een recept met kippenlevertjes heb leren maken, en dat ik dat ook lekker vond. Vandaag ga ik deze eens proberen.
Kippenlevertjes met knoflook en citroen
Vrijdag – Slowcooker cashew kip
Herfst is natuurlijk de uitgelezen tijd voor lekkere stoofgerechten. En vooral in de slowcooker is dat lekker makkelijk. Alle ingrediënten er in en lekker met een goed boek op de bank. Deze kip cashew is super lekker. En liever vegetarisch dan laat je de kip weg.
Slowcooker kip cashew
Zaterdag – Rode kool steak
Vandaag een bijzondere manier om rode kool te bereiden. Niet in een stamppot of klassiek met appeltjes, maar in de oven laten garen. Lekker met de gehakt er bij.
Rode kool steak met honing en walnoten
Zondag – Pompoentaart met pistache crumble
Herfst staat natuurlijk synoniem voor pompoen en andersom. Komende weken zul je regelmatig pompoen voorbij zien komen in de weekmenu’s gok ik maar zo. Vandaag in een heerlijke taart. Dat is wel heel lekker toch?!