Op Facebook zie je altijd van die plaatjes voorbij komen dat het nog zoveel dagen tot aan Kerst is en nu ik zo week 40 schrijf en naar de regen op het raam kijk, dan ben ik bang dat die tijd met rasse schreden dichterbij komt. Ik ben toch echt meer een zomers type hoor. Maar eerst nog de herfst, dus een lekker weekmenu met gezonde herfstgerechten.

Maandag – Wortelsalade

Om de week maar makkelijk en gezond te beginnen maak ik een wortelsalade. Vegetarisch als je wil, en samen met misschien een stukje kip meer een volledige maaltijd. Voor mij is dat genoeg in ieder geval. En anders is het een smakelijk bijgerecht.

Wortelsalade met gember

Wortelsalade met gember en honing

Heerlijk bijgerecht of lichte lunch met lekker veel groente
Bekijk het recept

Dinsdag – Kaas uien quiche

Ik hou altijd van quiches. Je kunt er van alles in doen, het ziet er smakelijk uit en met restverwerking kun je toch nog hoge ogen scoren als je eters hebt. Deze quiche is extra lekker en makkelijk door het croissantdeeg. Ik zeg doen!

kaas uienquiche

Kaas uien quiche

Deze heerlijke kaas uien quiche wordt extra lekker door het langzaam stoven van de uien in bier
Bekijk het recept

Woensdag – Gegrilde witlof met bacon

Vroeger aten we altijd een beetje doorgekookte witlof en was ik geen fan. Maar door ze bijvoorbeeld te grillen en op te leuken met deze lekkere ei en bacon is het al een heel ander verhaal. Een smakelijke gezonde maaltijd voor de woensdag.

geroosterde witlof met bacon

Gegrilde witlof met bacon en ei

Een andere manier om witlof te eten met dit lekkere recept voor gegrilde witlof met bacon en ei
Bekijk het recept

Donderdag – Kippenlevertjes met knoflook

Heb jij Simone ook tussen de kuikentjes zien liggen op instagram? Zo schattig natuurlijk. Deze kuikens produceren uiteindelijk deze gezonde kippenlevertjes. Ik ben niet echt fan van orgaanvlees, al weet ik dat ik vroeger op school ook een recept met kippenlevertjes heb leren maken, en dat ik dat ook lekker vond. Vandaag ga ik deze eens proberen.

Gebakken kippenlevertjes

Kippenlevertjes met knoflook en citroen

Een heerlijk gerechtje van kippenlevertjes met knoflook en citroen.
Bekijk het recept

Vrijdag – Slowcooker cashew kip

Herfst is natuurlijk de uitgelezen tijd voor lekkere stoofgerechten. En vooral in de slowcooker is dat lekker makkelijk. Alle ingrediënten er in en lekker met een goed boek op de bank. Deze kip cashew is super lekker. En liever vegetarisch dan laat je de kip weg.

Kip cashew uit de slowcooker

Slowcooker kip cashew

Heerlijk gerecht uit de slowcooker! het is bovendien glutenvrij, lactosevrij en paleo

Zaterdag – Rode kool steak

Vandaag een bijzondere manier om rode kool te bereiden. Niet in een stamppot of klassiek met appeltjes, maar in de oven laten garen. Lekker met de gehakt er bij.

Rode kool steak

Rode kool steak met honing en walnoten

Eet rode kool eens op een totaal andere manier met dit lekkere recept voor een rode kool steak
Bekijk het recept

Zondag – Pompoentaart met pistache crumble

Herfst staat natuurlijk synoniem voor pompoen en andersom. Komende weken zul je regelmatig pompoen voorbij zien komen in de weekmenu’s gok ik maar zo. Vandaag in een heerlijke taart. Dat is wel heel lekker toch?!

Pompoentaart met pistache crumble | simoneskitchen.nl

Pompoentaart met pistache crumble

Wij gebruikten een springvorm om de taart te bakken maar het is het mooiste in een vlaaivorm. Die waren we alleen even vergeten. Maat van de springvorm is 25 cm rond
Bekijk het recept

Delen is fijn!