Zo de kop is er weer af en we zitten inmiddels al in week 2. Waarschijnlijk is iedereen weer op zoek naar lekkere en gezonde gerechten, want tja die eindejaarskilo’s…. wat zijn ze weer hardnekkig.

Maandag – Pittige bloemkool couscous

Het mag duidelijk zijn, ik hou van makkelijk en snel, maar ook van lekker pittig. Deze couscous is daar een perfect voorbeeld van, en het is klaar binnen 20 minuten, dus ideaal voor de maandag.

Pittige bloemkoolcouscous met ei | simoneskitchen.nl

PITTIGE BLOEMKOOLRIJST MET EI

GeĆÆnspireerd op de Indiase keuken is deze pittige bloemkoolrijst met ei.
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Geroosterde worteltjes

Dit is zo’n recept wat er zo ingewikkeld uitziet, maar wat je binnen no time op tafel hebt staan. De oven doet namelijk het meeste werk.

geroosterde worteltjes

Geroosterde worteltjes met notencrumble

Een lekker en eenvoudig bijgerecht voor de feestdagen is dit recept voor geroosterde worteltjes met een knapperige notencrumble
Bekijk het recept >>

Woensdag – Hete bliksem met zoete aardappel

Ik hou niet van fruit in mijn eten, al zijn daar ook de uitzonderingen die de regel bevestigen, of zoiets. Dit is hete bliksem in een modern jasje. En zeg je die speklap is niet zo gezond, dan kun je het natuurlijk zonder doen, of vervangen door een mager stukje vlees.

Hete bliksem met zoete aardappel

Hete bliksem met appel en speklap

Heerlijke hete bliksem maar dan met zoete aardappel
Bekijk het recept >>

Donderdag – Ceviche van zeebaars

Toen ik in Peru was, at ik bijna elke dag wel ceviche. Ik wilde echt wel andere gerechten uitproberen, maar dan zag ik weer een andere variant en dan was ik weer verkocht. Die moest ik ook proberen. Deze versie is ook lekker in de winter, en het is ook nog eens gezond voor je darmen

Ceviche van zeebaars met granaatappel | simoneskitchen.nl

Limoen Ceviche van zeebaars

   
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Rozemarijn courgette brood

Een heerlijke gezond brood waar courgette in verwerkt is. Dat is mijns inziens lekker eten met groenten, maar ook lekker voor een makkelijke vrijdagavond met wat vlees en eventueel een salade erbij. Het klinkt niet als een maaltijd, maar dat het is het natuurlijk wel. Gezond eten als snacken vermomd.

20140515 MH2A0476

Courgettebrood met rozemarijn en kaas

Dit heerlijke courgettebrood maak je met lekker veel kaas en rozemarijn
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Pastasalade

Deze pasta salade is zo lekker! Ik vind pasta sowieso heel lekker, maar in een salade met halloumi voor de avondmaaltijd super lekker. Ik maak dan altijd een beetje extra en dan heb ik gelijk een lekkere lunch voor de volgende dag, om mee te nemen naar het werk.

Zomerse Pastasalade met pesto

Zomerse pastasalade met halloumi

Een lekker frisse zomerse pastasalade met tomatenpesto, halloumi, broccoli en venkel
Bekijk het recept >>

Zondag – Paleo chocolade mousse

De afgelopen maanden heb ik zoveel chocolade gegeten, dus ik ben blij dat ik nu weer een beetje aan het afkicken ben. Deze versie is zonder suiker gemaakt, dus dan mag ik wel een beetje smokkelen. En op zondag is een “toetje” na het eten wel een goed idee toch?!

Paleo chocolademousse

Vegan chocolademousse met kokosmelk

Nu eens een chocolade mousse zonder avocado of banaan! Maar net zo lekker!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!