Simone's Kitchen

Pompoentaart met pistache crumble

Pompoentaart met pistache crumble | simoneskitchen.nl

Pompoentaart met pistache

Het zijn rare weken geweest, de laatste weken. Niet alleen omdat mijn vader vorige week overleed, maar ook omdat het ook nog eens mega druk is geweest. En ik merk elke keer weer dat drukke weken en gezond eten bijna niet te doen is. Ja, ik weet dat ik beter moet plannen en ja, ik weet dat het heus wel kan en ja, ik weet dat er plenty mensen zijn die het allemaal wel onder controle hebben. Maar ik heb het er moeilijk mee.

Pompoentaart met pistache | simoneskitchen.nl

Komt ook nog bij dat we aan het fotograferen zijn voor de broodbijbel. Heel leuk project en met de meest heerlijke broden en andere baksels.  Maar zeg dan maar eens nee tegen een vers gebakken kerststol of een lekkere bolus! Niet te doen natuurlijk. O en als je wilt weten hoe dat er achter de schermen aan toe gaat, dan moet je bijgaand filmpje maar eens kijken… 🙂

Alexandra en ik hebben sowieso besloten om regelmatig te gaan vloggen. Dus maak je borst maar nat… Hahaha.. Abonneren op mijn Youtube kanaal doe je hier! Voor een wekelijkse dosis voor de lachspieren.

Affijn, goed eten dus… is een dingetje. En dat Esmee en ik dan ook nog eens pompoentaart gaan bakken als we samen aan het koken zijn… is natuurlijk dom. Maar wel erg lekker! De pompoentaart maakte ik al eerder maar in dit geval wilde ik een knalgroene bovenkant met een pistachecrumble. Moet ik nog uitleggen dat dat knalgroen een beetje mislukt is? De smaak is daarentegen wel heel erg lekker, maar groen waren de pistache nootjes niet meer na de oven.

Pompoentaart met pistache crumble
Voorbereiding
35 mins
Kooktijd
1 hr
Totale tijd
1 hr 35 mins
 
Wij gebruikten een springvorm om de taart te bakken maar het is het mooiste in een vlaaivorm. Die waren we alleen even vergeten. Maat van de springvorm is 25 cm rond
Servings: 1 taart
Ingredienten
Voor de korst:
  • 310 gr bloem
  • 226 gr boter goed koud
  • 56 gr suiker
  • snufje zout
  • 3 el water ijskoud
Voor de vulling:
  • 425 gr pompoenpuree
  • 3 eieren
  • 2 tl koekkruiden
  • 200 ml slagroom
  • 2 el suiker
Voor de topping:
  • 120 gr pistache nootjes gehakt
  • 60 gr witte basterdsuiker
  • 2 el bloem
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 el boter
Instructies
  1. Maak het deeg van de pompoentaart door de droge ingredienten bij elkaar te doen in een keukenmachine en even kort te pulseren. Snij de boter in blokjes en doe dit erbij. Puls weer met de machine tot je een soort grove korrels hebt. Terwijl de machine draait doe je er een voor een de eetlepels ijskoud water bij. Het zal er als kruimels uit blijven zien maar als je het tussen je vingers samen knijpt moet het bij elkaar blijven. Draai de kom boven een aanrecht om, kneed het deeg tot een samenhangende bal en doe er plasticfolie omheen en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm ondertussen je oven voor op 180 C.
  3. Rol het deeg uit en bedek er je bakblik mee. Bak je deeg eerst blind voor 30 minuten (doe bakpapier op het deeg en bedek met bakbonen, gedroogde bonen of rijst) Verwijder je bakpapier, bestrijk met eidooier en bak nog eens tien minuten tot goudbruin. Laat een beetje afkoelen.
  4. Meng de pompoenpuree met de slagroom, de eieren, de koekkruiden en de suiker en klop tot het goed gemengd is. Giet dit in de afgekoelde taart vorm en zet in de oven voor 25-30 minuten.
  5. Ondertussen maak je de crumble door de ingredienten bij elkaar te doen en meng met je vingers de boter door de andere ingredienten tot je een crumble hebt.
  6. Na 25-30 minuten haal je de pompoentaart uit de oven en verdeel je de crumble over de bovenkant. Laat nog eens een minuutje of 15 in de oven tot de crumble goudbruin is.
  7. Laat volledig afkoelen voor je hem serveert

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos