Lekker en gezond weekmenu week 30
Wat een heerlijke temperaturen hebben we op het moment in Nederland. Of ben jij team “te heet”? Ik kan er gelukkig goed tegen, maar dat heeft niet iedereen. Je er niet te druk er om maken helpt echt, want ook al zeg je tien keer in een uur dat het te heet is, daar koelt het echt niet van af, hahaha. Dus rustig blijven ademhalen en je tempo aanpassen. En je maaltijden. Lekker veel salades ook deze week!
Maandag – Pastasalade met tonijn
Een pastasalade is natuurlijk altijd een goed idee. Een voedzame maaltijd en snel klaar. In principe kost het pasta koken de meeste tijd. Wat verse groente er door heen en zoals in dit geval tonijn. En je kunt het lekker buiten op eten of meenemen voor bij de picknick.
Koude pastasalade met tonijn
Dinsdag – Witlofsalade met roquefort
Ik ben een echt kaasmeisje en dan het liefste een pittige kaas. Dat maakt je salade echt meteen een stuk smakelijker, vind ik. En is ook prima met andere groenten, want ik weet dat niet iedereen fan is van bleekselderij.
Witlofsalade met roquefort en druiven
Woensdag – Vietnamese springrolls
Op Tiktok en Instagram heeft Simone een filmpje gezet hoe je springrolls maakt. Als ik dat zo bekijk, denk ik meteen, oh dat kan ik ook, dus deze week meteen maar even uitproberen.
Vietnamese springrolls
Donderdag – Caribean cups
Om maar een beetje in de zomerse sferen te blijven heb ik vandaag een bijgerecht waar je heel vrolijk van wordt. Lekker zomers, maar ook als het regent is het lekker hoor! Serveer er een lekkere salade bij, of misschien bij een stuk vlees van de BBQ.
Caribean cups met mango, avocado en munt
Vrijdag – Kip Tandoori met bloemkool
Vandaag een makkelijk ovengerecht. Want ja, met warm weer wil je niet te lang in de keuken staan, en bij dit gerecht doet de oven het meeste werk. Lekker pittig vind ik met warm weer altijd extra lekker, geen idee waarom dat zo is….
Kip tandoori ovenschotel met bloemkool
Zaterdag – Wraps met roomkaas en kip
Ik gok maar zo dat als het vandaag mooi weer is, dat een groot gedeelte van Nederland gaat picknicken of BBQen en daar heb ik een heel snel, maar vooral lekker recept voor. Wat je trouwens ook mee kunt nemen als lunch.
Snelle wraps met kruidenroomkaas en kip
Zondag – Frambozen vanille yoghurt ijsjes
Ik ben zelf niet zo’n grote ijsjes eter, behalve als ze zelfgemaakt zijn. En in mijn geval kan dat niet in een ijsmachine. Maar deze kunnen meteen in een vormpje in de vriezer en dan na vier uur in je mond. Dat reken ik goed!