En dan is de eerste maand van dit jaar alweer voorbij. Gaat iedereen weer vragen hoe het met je goede voornemens staat. Vandaar dat ik ze maar niet meer gemaakt heb. Niet dat ik voor mezelf geen achterliggende gedachte heb.. Natuurlijk wil ik gezond blijven eten en het liefst een paar kilo afvallen. Meer sporten zou ook fijn zijn, maar met een gemiddelde van 15.000 stappen op een werkdag beweeg ik toch aardig wat, dus richt ik mij nu maar op de gezonde maaltijden.

Maandag – Tarly salade met tomaat

En wat ik altijd fijn vind is een lekkere salade met gezonde ingrediënten. Dat kan wat mij betreft ook in een winterse periode. En feta en tomaat zijn altijd lekker. In dit recept geeft tarly er een speciale twist aan.

Tarly met tomaat en feta

Tarly salade met tomaat en feta

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Groene kool met gekarameliseerde ui en spekjes

Ik vind groene kool echt heel lekker, maar ik “vergeet” het te eten. Ik heb er verschillende recepten mee, dus het is gek dat ik het niet zo veel eet. Misschien helpt dit makkelijke recept om het vaker te eten, en dan toch zeker in deze week.

Groene kool roerbak

Groene kool met gekarameliseerde ui en spekjes

Een lekkere roerbak schotel met groene kool, gekarameliseerde ui en spekjes
Bekijk het recept >>

Woensdag – Geitenkaas rucola pasta

Even een makkelijke woensdag tussendoor. Pasta is altijd goed en met deze gezonde groenten erbij helpt het ook nog om gezond en lekker te eten.

Vegetarische pasta met geitenkaas

Vegetarische pasta met geitenkaas en citroen

Een lekker frisse vegetarische pasta met geitenkaas en citroen. Ideaal als doordeweekse maaltijd
Bekijk het recept >>

Donderdag – Kip ananasschotel

Ik hou niet van fruit in mijn eten. Maar voor ananas maak ik soms een uitzondering. dat komt omdat ik vind dat het niet zo heel zoet is en je het met de juiste ingrediënten ook lekker pittig kan maken, en daar hou ik dan wel weer van.

Kip ananas

Zoet-zure ananaskip

Een lekker makkelijk gerecht met ananas en kip
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Knolselderijschotel met gehakt

Knolselderij is net als groene kool een groente die je niet snel in je boodschappenmandje legt, maar het is eigenlijk ook een heerlijke groente die in deze schotel echt goed tot z’n echt komt.

Knolselderijschotel met gehakt

Knolselderijschotel met gehakt en boerenkool

Een lekker stevige ovenschotel met knolselderij, gehakt, boerenkool en champignons
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Rijstsalade met avocado

Deze week heb ik een drukke week, maar ik wil ook op zaterdag gezond eten. Ik weet dat mensen op zaterdagavond vaak soep met brood eten, maar dan ben ik meer een salade mens voor het gemak. En deze met rijst is ook nog eens supersnel te bereiden.

Snelle rijstsalade | simoneskitchen.nl

Snelle rijstsalade

Een lekker snelle maaltijd die je maakt met ingredienten die nagenoeg allemaal uit de voorraadkast komen
Bekijk het recept >>

Zondag – Bananencake met dulce de leche

Eigenlijk wist ik eerst niet wat dulce de leche was. En volgens mij is het een tijdje geleden echt een hype geweest. Maar nu ik weet wat het is, heb ik toch de neiging om er vaker mee te bakken. Gelukkig zit er ook fruit in, dan telt dat toch ook als gezond 😉

Bananencake met dulce de leche

Bananencake met dulce de leche

Deze overheerlijke cake met banaan is een toprecept. Die wil je maken! De dulce de leche maakt dit overheerlijk!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!