Snelle rijstsalade
Deze snelle rijstsalade zet je in een paar minuten op tafel en maak je grotendeels met ingrediënten die je makkelijk op voorraad houdt.
Snelle rijstsalade
Er zijn van die ingrediënten waar ik altijd teveel van kook. Een daarvan is zonder twijfel rijst. Ik weet niet wat het is, maar misschien doe ik het onbewust wel bewust (haha) omdat je met ‘oude’ rijst zo ontzettend veel lekkers kunt maken. Je kunt er een snelle rijstsalade mee op tafel toveren zoals hier of je kunt er lekkere rijstkoekjes van bakken of je kunt er van die rijstballetjes van maken. Dus er is altijd een goede reden om overgebleven rijst in ieder geval niet weg te gooien.
Voorraad
Nu zeg ik wel dat je veel van deze ingrediënten waarschijnlijk op voorraad hebt in de koeling of in de kast maar ik weet natuurlijk niet wat jij standaard hebt liggen. Ik heb altijd groentes in de koeling liggen en avocado, tomaat en paprika zijn dingen die ik altijd meeneem als ik boodschappen ga doen. Is dat bij jou niet zo dan kun je het natuurlijk ook gewoon speciaal kopen voor deze snelle rijstsalade.
Vega of niet vega
Deze variant is vegetarisch (en vegan) maar je kunt deze rijstsalade heel makkelijk aanpassen door er stukjes kip aan toe te voegen of garnalen. Die passen hier ook goed bij. Ik vind het zelf altijd lekker om wat feta hierover te verbrokkelen.
Overigens een gouden tip die ik tegenkwam op 24kitchen; als je feta overhebt bederft het heel snel in de koeling. Na twee dagen is het eigenlijk al niet meer lekker. Maar je kunt feta dus heel makkelijk invriezen. Als je het over hebt verbrokkel je het in een plastic zakje en zo vries je het in. Dan schud je eenvoudig wat feta brokjes uit de vriezer over je eten. Even wachten en het is zo ontdooit.
Hoef je nooit meer halve zakjes feta weg te gooien. Ideaal toch? En over de snelle rijstsalade is het ook nog eens lekker.
Dressing voor de snelle rijstsalade
Voor de dressing maakte ik een mix van amandelboter, olijfolie, limoen en een beetje ahornsiroop. Amandelboter is altijd wat stug dus het kan lastig zijn om het goed te mengen. Als je een staafmixer hebt met zo’n klein bakje dan is dat ideaal hiervoor. Voor de gewone staafmixer is de hoeveelheid waarschijnlijk te weinig. Of je maakt extra dressing en die bewaar je in de koeling tot nader gebruik. Dat kan natuurlijk ook.
Snelle rijstsalade
Ingrediënten
- 150 gr rijst
- 1 gele paprika
- 1 avocado
- 1 klein blikje mais
- 100 gram kerstomaatjes
Dressing
- 1 /2 eetlepel amandelboter
- 2 eetlepels olijfolie
- sap van 1/2 limoen
- 1 el ahornsiroop
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat even uitlekken.
- Snij de kerstomaatjes in halfjes of kwartjes en doe in een kom.
- Snij de paprika in kleine blokjes en voeg bij de tomaat, giet de mais af en voeg er ook bij. Roer de rijst erdoorheen en snij de avocado in plakjes en leg deze op de salade.
- Maak een dressing door de ingredienten goed te mengen. Het duurt altijd even voor de amandelboter goed gemengd is dus roer goed door. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Snelle rijstsalade en eten 'uit de koelkast' simoneskitchen.nl... - Leola Kathrin Blog