Snelle rijstsalade | simoneskitchen.nl

Snelle rijstsalade

Het is best een beetje gek, hoe slechte eetgewoontes je ineens lijken te besluipen zonder dat je het eigenlijk helemaal goed in de gaten hebt. Zo ben je druk met een whole30 en heb je wilde plannen om de rest van je leven mega gezond te eten en zo kom je ineens tot de ontdekking dat je de laatste tijd wel erg vaak naar de fast food keten om de hoek rent om nog net even wat naar binnen te werken. Nu ren ik niet naar de fast food keten (ik kan niet rennen en er zit geen fastfood ding op de hoek.. Haha) en is het niet zó erg dat we elke dag junkfood eten, maar de maaltijden bestaan wel vaak uit een snelle hap. Variërend van een boterham tot een patatje tot een snelle pasta.

Je voelt hem al aankomen natuurlijk, maar het is weer eens tijd voor een beetje pas op de plaats. Het is – hopelijk – de komende weken iets minder druk. Dan is het altijd makkelijker om op normale tijden te eten en normale dingen te eten. Zoals we allemaal inmiddels wel weten is planning niet mijn sterkste punt en consequent dingen doorzetten blijkbaar ook niet.. (de titel van mijn boek Heerlijke chaos komt dan ook niet geheel uit de lucht waaien natuurlijk)

Snelle rijstsalade | simoneskitchen.nl

Dus ik ga de komende tijd vooral eens proberen om beter te plannen. Het is niet dat ik niet weet hoe dat moet; ik ben er een kei in, maar heb af en toe de ruggengraat van een ‘nat beschuitje’ zoals Tom dat altijd zo beelden kan verwoorden.

In een ideale wereld zou ik voor een week aan vers bereide maaltijden kant en klaar in de vriezer hebben liggen voor die momenten dat ik om 8 uur ’s avonds pas thuiskom of voor die momenten dat ik niet moet denken aan een pan op het vuur, maar in de niet zo ideale, maar wel realistischer, wereld zit mijn vriezer bomvol met stukken vlees die eigenlijk over datum zijn (ja dat gebeurd ook in een vriezer) en maaltijden waar ik geen flauw idee meer van heb wat het eigenlijk is. En bevroren zien dingen er ineens heel anders uit. Het systeem van plakkertjes erop doen met inhoud en datum werkt ook weer goed in de theorie, maar in de praktijk blijkt die rol plakband ineens weer verdwenen en ‘ach, we eten het volgende week toch wel op’ blijkt niet volgende week maar máánden later en dan is die bruine keiharde massa toch wat lastiger te ontcijferen.

We hebben zelfs nog een tijdje gedacht een schriftje bij te houden waarin we dan noteerden wanneer wat in de vriezer ging, zodat we wisten wat er was en wanneer het erin ging. Nou ja snapt natuurlijk al dat dat schrift niet veel verder is gekomen dan drie regels tekst… De rest is nog steeds een onbeschreven blad.

Affijn, als ik dan zo ineens het idee heb om “gezonder” te gaan eten dan moet het ook meteen. Niet volgende week, maar nu.. accuut… En dus speurde ik de kasten en de koelkast na op zoek naar ingredienten voor een gezond maaltje. Kwam ook meteen weer dingen tegen die meteen hop de prullenbak in konden, dus was het ook nog een beetje nuttig.

Deze fijne salade is dus gemaakt van leftovers in de koelkast en voorraadkast: mais, tomaatjes, paprika, avocado en rijst. O en een bosuitje dat nog net door de beugel kon. Gecombineerd met een lekkere dressing van amandelboter, olijfolie en een beetje honing, was dit dan ineens verrassend lekker. Ik wilde er nog feta overheen doen maar die was in de categorie ‘bah, in de prullenmand’ terecht gekomen.

Overigens een tip die ik van Estee op 24kitchen hoorde was het invriezen van de restanten van feta. Dat bederft namelijk heel snel als je het uit de verpakking haalt. Verbrokkel het en vries de brokjes in. Dan kun je eruit halen wat je nodig hebt en hoef je niet steeds die – toch best dure – feta te kopen. Het werkt echt goed. Moet je het alleen natuurlijk niet vergeten…. 🙂

De kommen komen uit de Streetfood lijn van Cosy & Trendy

Snelle rijstsalade | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4 van 1 stem

Snelle rijstsalade

Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 150 gr rijst
 • 1 gele paprika
 • 1 avocado
 • 1 klein blikje mais
 • 100 gram kerstomaatjes

Dressing

 • 1 /2 eetlepel amandelboter
 • 2 eetlepels olijfolie
 • sap van 1/2 limoen
 • 1 el ahornsiroop

Instructies

 • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat even uitlekken.
 • Snij de kerstomaatjes in halfjes of kwartjes en doe in een kom.
 • Snij de paprika in kleine blokjes en voeg bij de tomaat, giet de mais af en voeg er ook bij. Roer de rijst erdoorheen en snij de avocado in plakjes en leg deze op de salade.
 • Maak een dressing door de ingredienten goed te mengen. Het duurt altijd even voor de amandelboter goed gemengd is dus roer goed door. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Gang: Lunch
Trefwoord: avocado, rijst

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!