Terwijl ik dit weekmenu aan het samenstellen ben, komt het hier met bakken uit de lucht. Dat is best jammer want ik heb vandaag vrij en dan ga ik toch ook graag een rondje wandelen buiten. Hopelijk slaat het weer snel weer om naar de warmere temperaturen van vorige week, of wellicht is deze week in het eggie al een stuk mooier. Ik hoop het maar.

Maandag – Courgettelasagne

Omdat het regent heb ik ook zin in een lekkere lasagne, dus maar even op zoek naar een gezonde variant. Deze met courgette is heerlijk en wil je vandaag vegetarisch eten dan is hij makkelijk aan te passen.

Courgettelasagne

Courgette lasagna met worst

Een heerlijke lasagne maar dan zonder de pasta. Hou rekening dat je de cashewnoten voor dit gerecht moet weken
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Rijstbowl met speklapjes

Na de stevige lasagne van gisteren, vandaag maar een iets lichtere maaltijd. Een pok├ębowl is altijd lekker en vooral ook snel, dus handig na een drukke dag. En met alle gezonde ingredi├źnten maak je er een healthy maaltijd van.

Rijstbowl met speklapjes

Rijstbowl met speklapjes

Speklapjes; ik eet ze eigenlijk te weinig, want lekker knapperig gebakken zijn ze heerlijk! In deze rijstbowl komen ze goed tot hun recht!
Bekijk het recept >>

Woensdag -Quiche met zoete aardappel

Ontbijten doe ik over het algemeen niet, want ik doe aan intermitting fasting. Dat bevalt best goed. Deze quiche kan ook prima voor lunch of diner dus vandaar dat ik hem maar in het weekmenu heb gezet.

Ontbijtquiche met zoete aardappel

Ontbijtquiche met zoete aardappel

Een lekker begin van de dag met deze stevige ontbijtquiche
Bekijk het recept >>

Donderdag – Ramen noodle bowl

Als ik ergens uit eten ga, kies ik wel eens voor zo’n noodle bowl. Dat is vaak zo vol van smaak en ondanks dat ik het heel lekker vind, maak ik het thuis nooit. Dit is een smakelijk en makkelijk recept om het thuis eens uit te proberen

Ramen noodle bowl

Ramen noodle bowl met paddenstoelen

Deze lekkere bowl gevuld met broccoli en paddenstoelen is ideaal voor een dagje zonder vlees
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Kipgehaktballetjes met aubergine

Heb je iets meer tijd dan kun je zelf kipgehakt draaien, maar anders haal je het kant en klaar. Aubergine is een lekkere groenten maar hij behoeft altijd wel wat smaak erbij. Dat lukt goed in dit gerecht.

Kipgehaktballetjes met pompoen en aubergine

Kipgehaktballetjes met aubergine en pompoen

Een lekker makkelijk gerecht met kipgehakt, aubergine en pompoen
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Kipsalade met kersen

Er zijn maar een paar fruitsoorten die ik wel kan hebben in mijn eten en dat is ananas en kersen. Vooral in deze salade is dat net een leuke smaakverrassing. En ik hoop dat de warme zomerse avonden weer zijn terug gekeerd en dan is dit een ultiem gerecht.

Kipsalade met kers en sinaasappeldressing | simoneskitchen.nl

Kipsalade met kersen en sinaasappeldressing

In het oorspronkelijke recept van Annabel gebruikte ze druiven, maar ik had nog kersen liggen dus gebruikte die. Werkte prima!
Het recept is in tijd aangeduid zonder het pocheren van de kip. In principe wordt ervan uitgegaan dat je dat al gedaan hebt. Ik geef het recept daarvoor hier als extra
Bekijk het recept >>

Zondag – Chocoladeijsje

En als het dan weer lekker zomers is, heb je natuurlijk zin in ijs. Zelfgemaakt ijs! Maar geen zin om lang in de keuken te staan. Nou, met dit recept wordt je op je wenken bediend!!! 5 minuten en je kunt eten!! Fijne zondag.

Supersnel chocoladeijs met kokos

Chocolade ijs met kokos

Wie houdt er nou niet van ijs? En deze variatie is snel en lekker makkelijk. Een hoge snelheidsblender is hiervoor wel aan te raden, met een gewone blender zal het wat langer duren
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!