Heerlijk hé, zo’n tweede Pinksterdag?! En ik hoop maar dat het ook lekker zonnig weer is, zodat we er allemaal fijn op uit kunnen gaan. Ik vind het ook altijd leuk om dan een nieuw recept uit te proberen, omdat ik dan wat meer tijd heb. Doen jullie dat ook of ga je lekker uit eten en laat je je verwennen?

Maandag – Warme Aspergesalade

Mocht je nou vandaag gaan brunchen, of zin hebben in een lichte maaltijd, dan is deze aspergesalade zeer geschikt. En makkelijk klaar te maken, dus als je meer gerechten moet bereiden, kom je niet in de knoop met je tijd.

20110501 MG 2966

Warme asperge salade met bacon, ei en hazelnoot

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Pompoenquiche

Deze quiche is prima voor een doordeweekse dag, maar zou ook goed passen bij de brunch van maandag. Van te voren klaar te maken en dan alleen nog in de oven op het moment dat je gaat eten.

Pompoenquiche

pompoenquiche met saucijsjes

Deze heerlijke pompoenquiche is glutenvrij en wordt gemaakt met saucijsjes
Bekijk het recept >>

Woensdag – Snelle groentesoep met pasta

Nu ik dit zo zit te lezen, geldt dat ook voor deze groentesoep. Hij is snel te bereiden, en mocht je het bij de brunch willen serveren dan is het daarvoor ook zeer geschikt. Maar als maaltijd met lekker brood erbij, ben je ook snel klaar.

Snelle groentesoep met pasta

Snelle groentesoep met pasta

Bekijk het recept >>

Donderdag – Bieten carpaccio

Ik denk, misschien moet ik er dan maar het thema van deze week van maken. Deze kleurige bietencarpaccio staat natuurlijk fantastisch op een mooi gedekte tafel met mooie gerechten en door de chioggia biet, maak je helemaal de blits met dit gerecht.

Bieten carpaccio

Bieten carpaccio met mozzarella

Een lekker voorgerechtje wat door de mooie chioggia al mooi is van zichzelf
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Pittig geroosterde bloemkool

Voor de vrijdag een gezonde maaltijd van onze “all time favorite” bloemkool. Serveren met wat salade, gebakken aardappeltjes misschien, en als je dat lekker vindt een stukje vlees, vis of iets vegetarisch.

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool met hazelnoten

Dit gerecht is voor meer of minder personen afhankelijk van het formaat van je bloemkool en wat je er nog meer bij eet. Wij eten dit door de week vaak met alleen bloemkool (dus geen aardappelen erbij) en een stukje vlees of vis. Dan is 1 flinke bloemkool voor 2 personen. Als bijgerecht kun je er met vier van eten.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Thaise rundercurry

Stel nou dat je vandaag wel zin hebt in een lekkere curry, maar niet zoveel tijd, dan kun je dit bereiden in de slowcooker. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld met een boek in de tuin wil zitten en toch lekker wil eten. Extra groente toevoegen kan altijd en ipv rijst neem je bloemkoolrijst. Gezonde hap hoor!

Thaise runderstoofschotel

Thaise rundercurry

Deze heerlijke curry uit de slowcooker moet even pruttelen maar dan heb je ook wel wat
Bekijk het recept >>

Zondag – Limoncello trifle

Lang geleden, toen Simone en ik nog niet zoveel samen hadden gekookt, maakten we deze limoncello trifle van Jamie Oliver. En nog steeds vind ik dit een heerlijk dessert, dus vandaar dat hij er voor deze week op staat. Ook voor bij je eventuele Pinksterbrunch heel geschikt.

Limoncello trifle

Limoncello trifle

Deze limoncello trifle is super eenvoudig om te maken en heerlijk voor elk feestje
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!