Lekker en gezond weekmenu week 23
Heerlijk hé, zo’n tweede Pinksterdag?! En ik hoop maar dat het ook lekker zonnig weer is, zodat we er allemaal fijn op uit kunnen gaan. Ik vind het ook altijd leuk om dan een nieuw recept uit te proberen, omdat ik dan wat meer tijd heb. Doen jullie dat ook of ga je lekker uit eten en laat je je verwennen?
Maandag – Warme Aspergesalade
Mocht je nou vandaag gaan brunchen, of zin hebben in een lichte maaltijd, dan is deze aspergesalade zeer geschikt. En makkelijk klaar te maken, dus als je meer gerechten moet bereiden, kom je niet in de knoop met je tijd.
Dinsdag – Pompoenquiche
Deze quiche is prima voor een doordeweekse dag, maar zou ook goed passen bij de brunch van maandag. Van te voren klaar te maken en dan alleen nog in de oven op het moment dat je gaat eten.
pompoenquiche met saucijsjes
Woensdag – Snelle groentesoep met pasta
Nu ik dit zo zit te lezen, geldt dat ook voor deze groentesoep. Hij is snel te bereiden, en mocht je het bij de brunch willen serveren dan is het daarvoor ook zeer geschikt. Maar als maaltijd met lekker brood erbij, ben je ook snel klaar.
Donderdag – Bieten carpaccio
Ik denk, misschien moet ik er dan maar het thema van deze week van maken. Deze kleurige bietencarpaccio staat natuurlijk fantastisch op een mooi gedekte tafel met mooie gerechten en door de chioggia biet, maak je helemaal de blits met dit gerecht.
Bieten carpaccio met mozzarella
Vrijdag – Pittig geroosterde bloemkool
Voor de vrijdag een gezonde maaltijd van onze “all time favorite” bloemkool. Serveren met wat salade, gebakken aardappeltjes misschien, en als je dat lekker vindt een stukje vlees, vis of iets vegetarisch.
Geroosterde bloemkool met hazelnoten
Zaterdag – Thaise rundercurry
Stel nou dat je vandaag wel zin hebt in een lekkere curry, maar niet zoveel tijd, dan kun je dit bereiden in de slowcooker. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld met een boek in de tuin wil zitten en toch lekker wil eten. Extra groente toevoegen kan altijd en ipv rijst neem je bloemkoolrijst. Gezonde hap hoor!
Thaise rundercurry
Zondag – Limoncello trifle
Lang geleden, toen Simone en ik nog niet zoveel samen hadden gekookt, maakten we deze limoncello trifle van Jamie Oliver. En nog steeds vind ik dit een heerlijk dessert, dus vandaar dat hij er voor deze week op staat. Ook voor bij je eventuele Pinksterbrunch heel geschikt.