Ik ben al weer een paar weken bezig om gezond te eten, nog meer dan anders in ieder geval. In de hoop dat het ook weer een lager cijfer op de weegschaal aangeeft. Ik vind dat altijd makkelijker dan in de wintertijd. In deze tijd van het jaar is een salade altijd goed en vullend. Terwijl ik in de winter echt wel meer behoefte heb aan comfortfood. Hoe komt dat toch?? Voor deze week heb ik weer een combinatie gemaakt. Lekkere gezonde salades en daarnaast gezond comfortfood. Geniet er maar weer van!

Maandag – Frittata met groene asperges

Een frittata is soms best een uitdaging. Als je niet genoeg ei er in doet, of je bent te ongeduldig, dan komt ie misschien niet zo mooi uit de vorm. Maar anders is dit een gezonde en makkelijke maaltijd. De oven doet het meeste werk. En je kunt er natuurlijk van alles in doen, mocht je restjes groente over hebben.

Frittata met prei en asperges

Frittata met prei en asperges

Een heerlijke frittata die je kunt eten als lunch of als onderdeel van het diner. Voor 2 personen als lunch of als bijgerecht voor vier.
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Snelle roerbakschotel met kip en broccoli

Een lekkere snelle maaltijd met kip en broccoli. Ik vind dat altijd fijn op een dag dat ik heb gewerkt. Dan wil je toch snel aan tafel, en met deze roerbakschotel lukt dat prima. Wil je er iets van rijst bij kan dat altijd, maar ik eet dit gewoon zonder. Met de kip en genoeg groente is het een volledige maaltijd voor mij.

Roerbakschotel kip en broccoli

Roerbakschotel kip en broccoli

Een lekker makkelijke roerbakschotel met kip en broccoli en cashewnoten
Bekijk het recept >>

Woensdag – Spaghettitaart met pompoen en paddenstoelen

Dit is dan zo’n lekker comfortfood maaltijd. Maar gelukkig zit er ook genoeg groenten in. En eten mag, moet zelfs, toch ook een feestje zijn. Makkelijk van te voren te maken en lekker in de oven als je wil gaan eten.

Spaghettitaart

Spaghettitaart met pompoen en paddenstoelen

Bekijk het recept >>

Donderdag – Makkelijke eiwraps

Na de stevige maaltijd van gisteren doen we vandaag weer een beetje rustig aan. Je kunt het ’s avonds eten, maar net zo goed meenemen voor de lunch. De eiwraps vullen net zo goed als deegwraps, maar gezonder. De vulling is ook naar eigen initiatief, je kunt ze vullen waar je maar mee wil.

eiwraps met kip

Eierwraps met pikante mayo

Bekijk het recept >>

Vrijdag – Gebakken witlof met kip

Witlof is ook een lekkere gezonde groente. Al is niet iedereen er gek op vanwege de bittere smaak. Haal de dikke stronk goed weg, dan is dat al een heel stuk minder. En zoals ik altijd zeg, goed verbergen met lekkere dingen, dan merk je daar niks meer van en heb je toch een smakelijke maaltijd.

Gebakken Witlof met mosterd

gebakken witlof met kip in salie mosterd roomsaus

Bekijk het recept >>

Zaterdag – Thaise kipsalade

Ik zat vanavond foto’s te kijken op instagram van iemand die in Thailand op vakantie is. Oh dan krijg ik toch meteen heimwee naar dat mooie land, maar het water loopt me ook meteen in de mond vanwege de lekkere Thaise smaken. OP mijn laatste dag destijds at ik een salade zoals deze en het is nog steeds een van mijn favoriete Thaise maaltijden.

Thaise salade met gehakt

Thaise kipgehaktsalade met venkel en koriander

Bekijk het recept >>

Zondag – Noten en zaden brood

Vandaag ga ik maar eens mealpreppen, zoals dat tegenwoordig heet. Ik dacht laat ik weer eens een gezond brood bakken om mee te nemen naar mijn werk en dit noten en zadenbrood is daar heel lekker voor. En je kunt het met van alles beleggen, dus genoeg variatie voor de lunch. Zondag bakdag wordt het dus.

Lifechanging loaf of bread | simoneskitchen.nl

Sarah Britton’s life changing bread

Bekijk het recept >>

Delen is fijn!