En zo zitten we alweer tot over onze oren in de eieren. Althans als je traditioneel bent aangelegd en vindt dat je met Pasen veel eieren moet eten. Ik hou wel van eieren, maar een overdosis hiervan is niet aan mij besteedt. Maar ik ben wel op zoek gegaan naar een paar lekkere gerechten waarin ook eieren zijn verwerkt.

Maandag – Borrelplank

Als je op deze feestdagen samen eet, vind ik een gezellige borrelplank het leukst. Je kunt het lekker voorbereiden en je staat niet op het verkeerde moment, lees als het gezellig is, in de keuken. Maar je kunt ook lekker aanschuiven en met een drankje mee happen. Op de site staan verschillende kleine hapjes, maar probeer vooral ook dit lekkere gerechtje.

Gevulde avocado met tonijnsalade (paleo, whole30)

Gevulde avocado met tonijnsalade

Een lekkere en feestelijke manier om je tonijnsalade te presenteren in deze avocadobootjes
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Zoete aardappelbowl met ei

Mocht je afgelopen uitgebreid hebben gegeten, dan wil je vandaag misschien weer een beetje minder. Dat kan met deze zoete aardappelbowl. En ook handig..je kunt hem eten op verschillende momenten.

gehaktbowl

Gehaktbowl

Een lekker stevige gehaktbowl die je als ontbijt kunt eten, lunch of diner!
Bekijk het recept >>

Woensdag – Gestoofde puntpaprika

Ik ben niet altijd fan van paprika omdat je het vaak de hele avond “eet”. Maar qua smaak is de zoete puntpaprika wel favoriet. Misschien ligt het er ook aan hoe je het bereidt en gestoofd, zoals in dit gerecht is het wel lekker en vooral kleurig op je bord.

Gestoofde puntpaprika met gepocheerd ei

Bekijk het recept >>

Donderdag – Citroenvis

Ik vind vis echt wel lekker, maar op de een of andere manier “vergeet” ik wel eens andere soorten te eten dan zalm of tonijn. Kan iemand mij vertellen hoe dat komt?? Deze citroenvis helpt mij wel om meer vis te eten hoor.

citroenvis met knolselderijfrietjes

Krokante citroenvis met knolselderijfrietjes

Een heerlijk gerecht met weer eens een ander soort frietjes!
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Venkelsalade met spelt

Ik zit deze week een beetje in de gezonde modus, maar dat komt omdat de vakantiekilo’s van CuraƧao er nog af moeten. Maar gezond is ook lekker in dit geval, dus ik zie geen probleem om dit gerecht met jullie te delen.

Venkelsalade met spelt en geitenkaas | simoneskitchen.nl

Venkelsalade met spelt en geitenkaas

Bekijk het recept >>

Zaterdag – Gehaktovenschotel met wortelgroentes

Zaterdag gemakdag…of nee gehaktdag. Al was dat in de echte reclame geloof ik de woensdag. Maar zaterdag vind ik het altijd lekker om een gemakkelijk gerecht in de oven te kunnen schuiven. Mocht je dan iets leuks hebben gedaan is het eten alvast snel geregeld.

Gehakt ovenschotel

Ovenschotel met gehakt en biet

Ondanks dat alles wordt klaargemaakt in 1 enkele ovenschaal kun je niet al te ver van de oven vandaan want elke 10 minuten moet er weer wat bij gedaan worden. Natuurlijk kun je ook andere groentes gebruiken of er voor kiezen om ā€“ bijvoorbeeld ā€“ de biet al van tevoren te garen. Dat scheelt tijd, maar echt veel werk is het niet.
Bekijk het recept >>

Zondag – Citroen meringue taart

Deze zondag duik ik de keuken in om een lekkere citroen meringue taart te maken. Ik hou van de smaak van citroen en deze taart gaat het niet lang volhouden in je koelkast.

punt uit de citroen meringue taart

Citroen meringue taart

Deze overheerlijke citroen meringue taart is niet ingewikkeld om te maken en een gegarandeerd succes voor elk feestje!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!