Wat vliegt deze maand januari weer aan ons voorbij, vind je niet. Ik heb wel eens gehoord dat dit de meest depressieve maand van het jaar is, en blue monday is zelfs de meest depressieve dag van het jaar. Ik heb het even voor je nagekeken, en dit jaar valt het op 17 januari. Ik heb er zelf gelukkig nooit zo’n last van, maar voor mensen die er wel last van hebben heb ik een lekker kleurrijk en gezond weekmenu bij elkaar gezocht.

Maandag – Groene pasta broccolipesto

Genoeg kleur op je bord met deze broccoli pesto pasta en ben je toe aan nog meer kleurexplosie, dan kun je natuurlijk altijd wat tomaatjes toevoegen, dat past er prima bij.

Groene broccolipasta

Groene pasta

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Kip tandoori met bloemkool

Vandaag een makkelijk maar zo lekker en gezond gerecht. Bloemkool is altijd goed, en met deze kip in tandoori tover je ook nog kleur op je bord. Ik zeg een win win situatie.

tandoori kip

tandoori kip ovenschotel met bloemkool

4 personen | 40 minuten
Bekijk het recept >>

Woensdag – Knolselderijsalade met bietjes

De meeste mensen nemen met de jaarwisseling altijd goede voornemens, die overigens voor het einde van januari alweer zijn gesneuveld, maar gezond eten is natuurlijk altijd een goed idee, het hele jaar rond. Deze salade is ook weer een portie gezonde kleur op je bord….

Knolselderijsalade

Knolselderijsalade met bietjes en walnoot

Bekijk het recept >>

Donderdag – Thaise Babi Pangang

ik krijg ondertussen al weer zin in een mooie vakantie, en ik zou graag nog een keer naar Thailand gaan. Niet alleen voor het mooie land, maar ook voor het overheerlijke eten. Heerlijk die pittige gerechten. bij het idee alleen al loopt het water mij in de mond.

Babi pangang met bloemkoolrijst

Thaise Babi Pangang

Babi Pangang met een aparte twist
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Gebakken camembert uit de oven

De vrijdag is aangebroken en de depressieve week weer bijna voorbij gelukkig. Mocht je nog in een dipje zitten, dan helpt een beetje comfortfood ook altijd wel. Heerlijk deze gebakken camembert! En met een lekker wijntje erbij maakt het wel een feestje van deze dag.

Camembert uit de oven | simoneskitchen.nl

Camembert uit de oven

Bekijk het recept >>

Zaterdag – Gnocchi met tuinbonen

Met gnocchi heb ik een haat liefde verhouding. De ene keer is het lekker , en denk ik, dat kan ik best vaker eten. De andere keer denk ik, laat maar…. Deze versie vind ik dus wel weer smakelijk, en gelukkig gezond en met veel kleur 😉

Gnocchi met tuinkers

Gnocchi met tuinbonen

Bekijk het recept >>

Zondag – warme chocolademelk

Normaal delen we op zondag iets om te bakken of een lekker dessert. Maar als het goed is hebben we in deze winterse periode al een flink pak sneeuw of een strenge vorstperiode. Wat is er dan lekkerder dan om na een winterse wandeling een beker warme chocolademelk te drinken en weer bij de kachel op te warmen. De kruiden en dadels maken deze chocolademelk extra lekker.

warme chocolademelk

Chocolademelk

Bekijk het recept >>

Delen is fijn!