week 4 lekker en gezond weekmenu

Wat een nare berichten allemaal weer in de media deze week. Om eerlijk te zijn probeer ik het nieuws niet elke dag te volgen. Hoewel ik graag op de hoogte blijf word ik van al die corona toestanden niet meteen heel vrolijk. Bovendien is het ook niet allemaal even nuttig om jezelf daar elke dag in onder te dompelen. Te veel negativiteit. En hoewel we het er wel mee moeten doen natuurlijk dus niet teveel van dat.

Daarentegen probeer ik wel zo gezond mogelijk te leven (wat afgelopen week volledig mislukt is door een shoot met allemaal zoete baksels) om mijn weerstand optimaal te houden. Daar helpt dit lekkere weekmenu zeker aan mee!

Sterkte iedereen maar weer met de nieuwe maatregelen en blijf gezond.

Thaise runderreepjes

Maandag – Thaise runderreepjes met courgette noedels

Een lekker snel gerecht voor de maandag. Ik wok de courgette overigens nooit. Die vind ik rauw het lekkerste. Wil je liever gewone noedels dan kan dat hier ook prima bij.

Vind hier het recept voor de Thaise runderreepjes.

Dinsdag – lekkere moot zalm

Een mooie moot zalm vind ik altijd heerlijk. Je kunt dit combineren met asperges zoals hier, maar die zijn niet heel erg in het seizoen momenteel. Vervang die eventueel door bijvoorbeeld lekker veel sugarsnaps (even koken en dan opbakken met knoflook en serveren met geschaafde amandelen. lekker!)

Vind hier het recept voor de zalm met asperges

Zalm en asperges uit de oven
Romige aardappelsalade

Woensdag – Aardappelsalade met worst

Lekker stevige kost. Deze aardappelsalade vind ik het geweldig lekker. Eet je liever geen gewone witte aardappels, vervang die dan voor zoete aardappels. Wel een heel andere smaak maar dat kan prima. Serveer een mooie groene salade erbij.

Vind hier het recept voor de aardappelsalade

Donderdag – Tonijnburger met groene salade

Deze tonijnburgers maak je met vis uit blik. Ik vind het heerlijk en lekker makkelijk. Wat voor groente je erbij eet? Je kunt er een salade bij maken met lekker veel groen of je kunt bijvoorbeeld broccoli wokken en erbij serveren. Ook lekker met geroosterde bloemkool (uit de oven met hazelnootjes)

Vind hier het recept voor de tonijnburger.

Tonijnburger
thaise noedelsoep

Vrijdag – Thaise noedelsoep

Een van mijn favoriete lekkere noedelsoepgerechten is deze Thaise noedelsoep. Gebruik naar keus courgettenoedels, zoete aardappelnoedels of gewone noedels (Udon vind ik het lekkerste hierbij)

Vind hier het recept voor de Thaise noedelsoep.

Zaterdag – souvlaki

Wie houdt er niet van souvlaki? Nou ja vast een hoop mensen maar ik vind het heerlijk. Ik maakte hier een paleo tzatziki bij en serveer het met of een Griekse salade of rooster lekker veel groentes in de oven als je geen koude salade erbij wilt.

Vind hier het recept voor de souvlaki

souvlaki
paleo baklava

Zondag – Paleo baklava

Heerlijk is deze paleo baklava. Die je uiteraard zonder filodeeg maakt maar wel met lekker veel noten. Lijkt natuurlijk niet echt op baklava maar lekker is het zeker wel!

Vind hier het recept voor de paleo baklava.

Delen is fijn!