Simone's Kitchen

Aziatische spicy kipburgers – Whole30

Voordat jullie nu denken dat we hier elke avond kipburgers zitten te eten sinds we aan het Whole30 zijn begonnen… Dat is echt niet zo hoor! Alhoewel deze burgers zijn verorberd na een dagje koken bij Esmee en we dus een bijzondere combinatie van gerecht hadden; pizza met hamburgers! Hahaha… Als je dat tegen iemand zegt dan denken ze dat je echt mega vette bek hebt zitten halen. Maar dat valt in dit geval dus allemaal heel erg mee. Deze burgers zijn – hoewel ook van kip gemaakt – weer heel anders als de kipburgers die we vorige week produceerden, dus ja, weer een burger recept.


Hij is misschien iets te droog geworden dus ik zit erover te denken om de volgende keer toch een eitje erbij te doen. Maar goed, die hadden we besloten er niet in de te doen want het ‘gehakt’ mengsel zag er van zichzelf al goed genoeg uit. En de smaak was ook erg lekker, al was het misschien een tikkie aan de spicy kant. Dus als je niet van pittig houd dan zou ik je aanraden om er geen twee theelepels gedroogde chili vlokken in te doen!

Het korstje van hazelnoot was erg geslaagd enne…. de 6 tenen knoflook die Esmee erin knikkerde zorgden ook voor een extra lang genieten die avond! Hahaha…. Ik denk dat deze burgers geweldig goed smaken met lekkere sweet chili saus. Maar goed, die mocht even niet genuttigd worden dus deze zijn au naturel het mondje in geschoven! Zelfs de katten vonden het lekker en dat had ik niet verwacht door de chili die erin zit…

Aziatische kipburgers
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Aziatische spicy kipburgers

Totale tijd: 20 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 6 tenen knoflook
  • 2 tl gedroogde chilivlokken
  • 1,5 tl zeezout
  • peper
  • 1/2 el natuurazijn
  • 1/2 bakje champignons
  • 2 cm gember
  • 1 el geraspte santen
  • scheutje olijfolie
  • hazelnoten gemalen

Instructies

  • Doe alle ingredienten voor de burgers bij elkaar in een keukenmachine en draai het fijn tot er geen grote stukken meer te zien zijn. Kijk even of het mengsel goed bij elkaar blijft zitten als je er een burger van maakt (met natte handen werkt dit het beste) en bak een klein mini burgertje om te kijken of de smaak goed is.
  • Zo ja, dan kun je de burgers vormen en elk door de gemalen hazelnoot halen zodat er een lekker laagje op zit.
  • Bak ze in de hete olie, maar zet het vuur niet te hoog.

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.