Simone's Kitchen

Aziatische spicy kipburgers – Whole30

Voordat jullie nu denken dat we hier elke avond kipburgers zitten te eten sinds we aan het Whole30 zijn begonnen… Dat is echt niet zo hoor! Alhoewel deze burgers zijn verorberd na een dagje koken bij Esmee en we dus een bijzondere combinatie van gerecht hadden; pizza met hamburgers! Hahaha… Als je dat tegen iemand zegt dan denken ze dat je echt mega vette bek hebt zitten halen. Maar dat valt in dit geval dus allemaal heel erg mee. Deze burgers zijn – hoewel ook van kip gemaakt – weer heel anders als de kipburgers die we vorige week produceerden, dus ja, weer een burger recept.


Hij is misschien iets te droog geworden dus ik zit erover te denken om de volgende keer toch een eitje erbij te doen. Maar goed, die hadden we besloten er niet in de te doen want het ‘gehakt’ mengsel zag er van zichzelf al goed genoeg uit. En de smaak was ook erg lekker, al was het misschien een tikkie aan de spicy kant. Dus als je niet van pittig houd dan zou ik je aanraden om er geen twee theelepels gedroogde chili vlokken in te doen!

Het korstje van hazelnoot was erg geslaagd enne…. de 6 tenen knoflook die Esmee erin knikkerde zorgden ook voor een extra lang genieten die avond! Hahaha…. Ik denk dat deze burgers geweldig goed smaken met lekkere sweet chili saus. Maar goed, die mocht even niet genuttigd worden dus deze zijn au naturel het mondje in geschoven! Zelfs de katten vonden het lekker en dat had ik niet verwacht door de chili die erin zit…

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Aziatische spicy kipburgers

Totale tijd: 20 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 6 tenen knoflook
  • 2 tl gedroogde chilivlokken
  • 1,5 tl zeezout
  • peper
  • 1/2 el natuurazijn
  • 1/2 bakje champignons
  • 2 cm gember
  • 1 el geraspte santen
  • scheutje olijfolie
  • hazelnoten gemalen

Instructies

  • Doe alle ingredienten voor de burgers bij elkaar in een keukenmachine en draai het fijn tot er geen grote stukken meer te zien zijn. Kijk even of het mengsel goed bij elkaar blijft zitten als je er een burger van maakt (met natte handen werkt dit het beste) en bak een klein mini burgertje om te kijken of de smaak goed is.
  • Zo ja, dan kun je de burgers vormen en elk door de gemalen hazelnoot halen zodat er een lekker laagje op zit.
  • Bak ze in de hete olie, maar zet het vuur niet te hoog.

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    Droog? Helemaal niet! Beetje pittig, ok dat wel….. Hahahahaa
    En zes tenen knoflook is heel gezond voor je!

  2. Avatar

    Ik ben me rustig aan het voorbereiden op een W30 in januari en vooral met wat ik wel mag eten.
    Dus vandaar mijn vraag: om het simpeler te houden vraag ik me af of ik deze hamburgers zonder de gemalen hazelnoten kan invriezen, zodat ik op een dag met heen en weer geren toch goed en lekker kan eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!