Dadelballetjes zijn een lekkere en makkelijke snack voor tussendoor. In dit recept voor dadelballetjes gebruikte ik wortelpulp uit de slowjuicer maar heb je die niet dan kun je uiteraard ook geraspte wortel gebruiken.

Dadelballetjes met wortel

Dadelballetjes met wortel

Iedereen die een slowjuicer heeft weet het; je houdt een enorme hoeveelheid ‘pulp’ over als je een lekker sapje hebt gemaakt. En dat is niet altijd te voorkomen natuurlijk en sommige pulp kun je waarschijnlijk maar beter niet verwerken, maar er is ook genoeg pulp waar je wat lekkers en wat leuks mee kunt doen.

Van de week zat ik aan de wortelsap en dus tijd om iets te bedenken met wortelpulp. Je kunt dit recept voor dadelballetjes met wortel ook maken met geraspte wortel, als je geen pulp hebt, maar hou er rekening mee dat wortel van de rasp veel natter is. Het eindresultaat zal dus anders zijn. Ik denk dat het wellicht minder goed in elkaar blijft plakken maar heb het niet geprobeerd.

Mocht het nu te nat zijn dan kun je dat oplossen door er iets meer amandelmeel bij te doen. Of gebruik een beetje arrowroot. Dat neemt vocht goed op. Ik gebruikte trouwens hazelnootmeel maar dit kun je een op een vervangen voor amandelmeel.

Wortel pulp met de kokos
Wortelpulp met dadels en kokos, klaar om balletjes van te draaien

De dadelballetjes met wortel zijn makkelijk te verwerken en lekker als snackje tussendoor. Je kunt ze serveren bij een kopje thee of neem ze mee voor onderweg.

Ik rol de dadelballetjes vervolgens door de kokosrasp of door het chiazaad. Ben je dol op dadel dan wil je deze balletjes misschien ook eens proberen:

Dadelballetjes met wortel
Dadelballetjes met wortel

Wortel dadelballetjes met hazelnootmeel

Nog geen review
GangSnack
KeukenGezonde keuken

Heb je geen hazelnootmeel dan kun je uiteraard ook amandelmeel gebruiken
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

15 balletjes

Materiaal

  • Slowjuicer

Ingrediënten

  • 180 gr dadels ik gebruikte medjool dadels
  • 100 gr wortelpulp
  • 50 gr hazelnootmeel
  • 4 el kokosrasp

Om te rollen:


  • Verwijder de pitten van de dadels en doe ze samen met de wortelpulp in de keukenmachine. Draai tot het een massa is geworden. Voeg het hazelnootmeel en kokos toe en draai nog even door. Het moet kleven als je een plukje eruit pakt en samenknijpt.
  • Rol er balletjes van en rol de balletjes door de chia of door kokosrasp

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 71kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 1g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 0.02g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 0.1g | Natrium: 6mg | Kalium: 119mg | Vezels: 2g | Suiker: 9g | Vitamine A: 1132IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 15mg | Ijzer: 0.4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.