Belugalinzen met feta en kersen | simoneskitchen.nl

Ok… kleine notitie aan mezelf; ga geen post maken voor een salade die je vorige week at, als je bezig bent met een sapkuur… Het is maar even dat jullie het weten. En dit ziet er eigenlijk helemaal niet zo lekker uit. Maar het is het wel. Dus dat moet je dan maar even van me aannemen in dit geval. Charlotte kwam eten/koken bij me twee weken geleden en meestal doen we dan ’s middags een broodje of iets makkelijks maar ik had nog kersen liggen en rucola en feta dus ik dacht daar kunnen we vast wel wat mee. De inspiratie was een recept uit de Elle Eten, maar de uiteindelijke versie lijkt daar  in de verste verte niet meer op.

Om te beginnen zag die er mooier uit. Maar ja ik gebruikte voor het recept donkere kersen en zwarte beluga linzen. Nou dan weet je het al natuurlijk. Het is dat er nog wat feta overheen ging anders was het helemaal een donkere massa geworden. Hoe dan ook; het is lekker en zo klaar. Heb je geen kersen meer (het loopt tenslotte heel hard op het eind van het kersenseizoen) dan kun je ook pruimen, nectarines of perzikken gebruiken. De feta is wel noodzakelijk want het heeft dat beetje zout wel nodig.

He wie steekt zijn neus nou weer in andersmans bord??

He wie steekt zijn neus nou weer in andersmans bord??

Belugalinzen met feta en kersen | simoneskitchen.nl

Salade van belugalinzen met kersen en feta

Nog geen review
GangSalade

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 80 gr beluga linzen
  • 100 gr kersen ontpit
  • 50 gr rucola
  • 100 gr feta verbrokkeld
  • Dressing
  • 4 el olijfolie
  • 3 el frambozenpuree of frambozenazijn
  • sap van 1/2 citroen
  • peper
  • zout

  • Kook de belugalinzen volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken en spoel even kort na.
  • Snij de kersen als ze te groot zijn in kleinere stukjes. Doe kersen, linzen, feta en rucola door elkaar.
  • Maak een dressing door de ingredienten voor de dressing goed te mengen. Door elkaar doen en smullen maar!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.