Simone's Kitchen

Kersen salade en luie kittens

Kersensalade

Kersen… Die mooie donkerrode glanzende vrucht. De kers en ik hebben altijd een haat-liefde verhouding gehad. Als kind vond ik er niks aan. Je moest altijd uitkijken dat je niet ergens knoeide want kersenvlekken zijn berucht. En ik knoei veel. En vaak. Dus kersen en kersenvlekken had ik altijd en overal (net als bramenvlekken, aardbeienvlekken, frambozenvlekken en nog veel meer minder fruitige vlekken!) En die pitten… Al die jaren geleden geloof ik niet dat ik ooit van een ontpitter had gehoord. Zullen er waarschijnlijk wel geweest zijn, maar het was niet iets waar het gewone klootjesvolk kennis van had.

Goedbeschouwd zijn er een groot aantal vruchten met lastige pitten. Ik hou niet zo van pitten. (tenzij het pompoenpitten, pijnboompitten en dergelijke zijn) Op de irritatieschaal ligt mango-pit vrij hoog, net als de kersenpit. De avocado pit daarentegen is dan weer prachtig mooi rond afgewerkt en makkelijk te verwijderen. Maar mandarijnenpitjes, sinaasappelpitjes… Vind het allemaal maar lastig. En die kersen ontpitters zijn leuk natuurlijk maar moet je niet een witte muur in de buurt hebben! Het spettert… Niet zo erg als granaatappelpitjes, maar toch… Erg genoeg voor de nodige kersenvlekken. Nou ben ik al zo oud geworden en zit ik nog onder de kersenpit vlekken. Het moest verboden worden!

Maar ondanks de vlekken en ondanks de pitten zijn ze natuurlijk wel lekker. Een beetje vroeg nog in het seizoen, maar deze waren heerlijk zoet en sappig. Ik had er weer eens teveel gekocht dus behalve de kersen clafoutis die ik al gepland had moest er nog iets gebeuren… Dus dacht ik dat een salade wel eens een verrassende combi kon zijn. Misschien niet alledaags maar zeer zeker de moeite waard. Ik denk dat het nog lekkerder is met witte kersen, maar die zijn er nog niet dus nog even wachten. In de tussentijd kun je hier vast mee oefenen.

Kersensalade
Print recept Pin recept
No ratings yet

Kersensalade met feta en waterkers

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 75 gr pasta elke vorm pasta is prima maar ik vind kleine pasta het lekkerste voor salade
  • 20 gr feta verkruimeld
  • 50-75 gr cherries ontpit
  • watercress 1 handvol
  • 25 gr pistache nootjes ongezouten
  • 1/2 el balsamico azijn
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • verse bieslook

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, giet af, spoel af met koud water en laat afkoelen.
  • Verwijder de pitten uit de kersen. Verkruimel de feta en hak de pistache nootjes kleiner (indien gewenst)
  • Voeg balsamico, olijfolie, zout en peper bij elkaar en roer goed door om een dressing te maken.
  • Doe wat waterkers in een schaal, doe hierop de pasta en voeg de rest van de ingredienten er aan toe. Besprenkel met de dressing.
  • Je kunt ook al van tevoren iets van de dressing door de macaroni doen. Het kan de smaken dan beter opnemen.
  • Snij de bieslook fijn en sprenkel over de top heen.

En ja, ik moest natuurlijk even een kleine collage delen van Humphrey, de luiste kat… Of nou ja, ze slapen allemaal eigenlijk heel erg veel zoals alle kittens. Maar Humphrey is echt kampioen in het bekken trekken en in allerlei vreemde poses slapen… Hier een kleine compilatie!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Nu weet ik zeker waarom wij het zogoed kunnen vinden… Ik knoei ook. Niet verder vertellen hoor…
    Het liefst rode vlekken. En kurkuma. Die zijn favoriet hier.
    En Humphrey is te schattig en te lui voor woorden. Hahahaha

  2. Pingback: Koken Met Voorjaarskruiden: 36 Recepten Om Het Voorjaar Te Starten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.