Krokant gefrituurde gamba met chipotle mayonaiseGefrituurde gamba's met chipotle mayonaise | simoneskitchen.nl

Haha, het is november. Heerlijk. De dagen worden in rap tempo korter, het weer wordt met de dag guurder en slechter en het is natuurlijk ook de maand waarin de meeste mensen weer gaan beginnen aan de jaarlijkse winterdip. Lekker!

Ben gek op alles dat in een dip zit. Wordt ik namelijk enorm vrolijk van.
Vroeger deed ik nog wel mee met die seizoenstreurders en ging ik ook lopen zeuren over dat het allemaal zinloos was en ik ook weer te dik en zo. En dan kwamen de feestdagen er ook nog aan, pff.. Dat is dus al helemaal geen tijd om met lijnen te beginnen. Klaag, klaag, steun, steun. Wat heb ik toch een rotleven.
En dan zag ik in de tijdschriften schappen van die positivo boekjes staan, die je vertellen dat een zomers lichaam voor het strand in de winter gebouwd wordt. En dan meteen daaronder de slogan: “Waar een wil is, is een weg!!!”

Gefrituurde gamba's met chipotle mayonaise | simoneskitchen.nl
En dan dacht ik bij mezelf: ‘Ja,ja. Maar bij mij zijn er gewoon altijd wegwerkzaamheden. En tijdens de feestdagen een complete wegafsluiting!’
Kijk en dit laatste heb ik dan weer gewoon geaccepteerd. Ja, dat klopt: deze dude heeft de moed om niet perfect te zijn. Heerlijk.
Zolang de kinderen me zomers op het strand niet terug willen duwen achter de branding, vind ik het prima. Het leven is toch veel te kort om uren over je figuur te zitten piekeren?

Gefrituurde gamba met chipotle mayonaise | simoneskitchen.nl

Enne, sterven doen we allemaal. Dus waarom zo somber in die tijd voordat je echt gaat.
Ik wil sterven in mijn slaap, zoals mijn opa. En niet gillend en schreeuwend, zoals de mensen die toen bij hem in de auto zaten.

Er zijn er trouwens genoeg die ik ook wel een beetje de dip in wil helpen, hoor.
Van die grote gamba’s bijvoorbeeld. En dan doe ik ze eerst een lekker krokant jasje aan, voordat ik ze in een heerlijke pittige dip van chipotle mayonaise doe.
Is trouwens ook gegarandeerd materiaal om zelf weer uit je winterdip te komen.

Eet smakelijk.

Gefrituurde gamba's met chipotle mayonaise | simoneskitchen.nl

Garnalen in tempurabeslag met chipotle mayonaise

Nog geen review

Heerlijk, krokant gefrituurde garnalen in een luchtig deegjasje met een pittige mayonaise dip
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 25 minuten

4

Ingrediënten

  • 8-12 grote gamba's mag vers maar ook uit de diepvries
  • 8 el mayonaise
  • 2 chipotles uit de adobo saus heel fijn gehakt (voor extra pittig, gewoon extra chipotle naar smaak toevoegen)
  • 75 gr bloem om de garnalen even doorheen te halen
  • olie om in te frituren

Voor het tempura beslag:

  • 150 gr bloem
  • 250 ml spawater die met de bubbels en zo koud mogelijk
  • 1 ei
  • salt n peppa

  • Laat de gamba's ontdooien (wanneer het diepvriesjongens zijn) en maak ze hierna schoon door het harnasje, darmkanaal en eventueel het kopje te verwijderen. Laat de olie op frituurtemperatuur (180 graden) komen in een wok of frituurpan.
  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de tempura door elkaar tot je een bruisend beslag hebt. Het beslag blijft dun, dat is niet erg.
  • Haal de gamba's eerst door een beetje bloem, vervolgens door het beslag en laat ze in de hete olie bakken tot ze een goudbruin jasje hebben (minuut of 2,3). Hierna even laten uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Meng de fijn gesneden chipotle door de mayonaise en serveer de krokante gamba's met deze mayodip er lekker naast
  •  

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.