2chipotles uit de adobo sausheel fijn gehakt (voor extra pittig, gewoon extra chipotle naar smaak toevoegen)
75grbloemom de garnalen even doorheen te halen
olie om in te frituren
Voor het tempura beslag:
150grbloem
250mlspawaterdie met de bubbels en zo koud mogelijk
1ei
salt n peppa
Instructies
Laat de gamba's ontdooien (wanneer het diepvriesjongens zijn) en maak ze hierna schoon door het harnasje, darmkanaal en eventueel het kopje te verwijderen. Laat de olie op frituurtemperatuur (180 graden) komen in een wok of frituurpan.
Meng ondertussen de ingrediƫnten voor de tempura door elkaar tot je een bruisend beslag hebt. Het beslag blijft dun, dat is niet erg.
Haal de gamba's eerst door een beetje bloem, vervolgens door het beslag en laat ze in de hete olie bakken tot ze een goudbruin jasje hebben (minuut of 2,3). Hierna even laten uitlekken op een bord met keukenpapier.
Meng de fijn gesneden chipotle door de mayonaise en serveer de krokante gamba's met deze mayodip er lekker naast