De allersnelste pannenkoekjes met slechts 2 ingrediënten
Pannenkoekjes met maar twee ingrediënten; hoe makkelijk wil je het hebben? Bovendien zijn ze glutenvrij en ook nog eens heel lekker.
Twee ingrediënten pannenkoekjes
Dit zijn met stip de aller-, allermakkelijkste pannenkoekjes die je kunt vinden. Het recept komt uit het boek ‘Hoe word je 100‘ en het heeft om precies te zijn twee ingredienten. Nu tel ik natuurlijk de amandelen en de blauwe bessen niet mee en ook niet de boter waar je het in bakt. Maar om de pannenkoekjes te maken heb je een rijpe banaan nodig en 2 eieren. Done!
Snelle pannenkoeken
Je kunt de banaan voor de twee ingrediënten pannenkoekjes prakken met een vork maar je kunt ook alles – inclusief de eieren – in een maatbeker doen en met een blender pureren. Dat is nog sneller, maar beide werkt natuurlijk prima.
Dat ik van pannenkoeken hou mag misschien wel duidelijk zijn als je zoekt op pannenkoeken hier op de site. Je krijgt er een flink aantal te zijn, waaronder mijn favorieten: de bietenpannenkoekjes en de pannenkoeken met cranberries. Of deze eenvoudige kokos banaan pannenkoekjes. Wat is jouw favoriete pannenkoekrecept?
Hou ze klein
Je kunt deze pannenkoekjes het beste klein houden want door het gebrek aan gluten vallen ze wel wat sneller uit elkaar, zoals bij bijna elke glutenvrije pannenkoek. Maar dat maakt ze zeker niet minder lekker. Proberen dus! Als je ze in de pan doet, laat ze dan rustig bakken en zorg dat het niet te hard gaat. Zodra de bovenkant een beetje droog wordt draai je ze voorzichtig om.
Serveer ze vervolgens met wat vers fruit. Ik heb hier gekozen voor blauwe bessen maar je kunt natuurlijk elk ander soort fruit gebruiken. Afhankelijk van het seizoen en wat er voorhanden is. Als crunch vind ik het lekker om er amandelschaafsel bij te serveren. De pannenkoekjes missen de stevigheid van een “echte” pannenkoek door het gebrek aan gluten en dan is een beetje bite wel lekker met de amandelschaafsel.
Twee ingredient pannenkoekjes
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 rijpe banaan
- boter om in te bakken
- 1 eetlepel Blauwe bessen om te serveren
- 0,5 eetlepel amandelschaafsel om te serveren
- Pel de banaan en prak deze met een vork goed fijn. Meng met de twee eieren en bak in een hete koekenpan de pannenkoekjes Hou ze klein!
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.