En zo is officieel de laatste maand van het jaar ingegaan. En zijn dit de donkere dagen voor de kerst. Een lekkere tijd om te bakken, want net als de meeste mensen, vind ik het heerlijk om in deze tijd te cocoonen. Maar ook fijn om nieuwe recepten uit te proberen. Ik heb weer een paar lekkere voor je uitgezocht.

weekmenu week 49-2023

Maandag – Pittige pompoensoep

Ik ben bang dat het pompoenseizoen bijna voor bij is. In oktober zie je ze echt overal liggen, maar dat is nu al een stuk minder. Misschien dus de laatste week dat we nog kunnen genieten van deze heerlijke veelzijdige groente. Wat denk je van deze pittige pompoensoep?

pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep met yoghurt

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Ovenschotel met gehakt en aubergine

Als ik aan comfortfood denk, zit daar eigenlijk altijd kaas in? En pasta! Niet altijd de meest verantwoorde maaltijd keuze. Wel altijd lekker. Deze ovenschotel heeft ook kaas in de vulling en dan bovenop zo’n knapperig kaaskorstje. Oh ja en er zit groente in. Genieten! Bovendien een heel makkelijk recept om deze Sinterklaasavond voor te bereiden en in de oven te schuiven als je wacht op het bonzen van de Pieten met de kadootjes…..

Pasta ovenschotel met gehakt

Pasta ovenschotel met gehakt en aubergine

Heerlijke en makkelijke pasta ovenschotel met gehakt, aubergine, courgette en lekker veel kaas
Bekijk het recept >>

Woensdag – Spaghetti pompoen

Dit recept ziet er al uit als een zonnetje door de vrolijke kleur van de spaghetti pompoen, maar daarnaast is hij ook boordevol lekkere smaken van de Italiaanse worst en de kruiden. En zeg nou zelf, dit gerecht kun je toch restaurantwaardig op tafel zetten als je visite krijgt. Een feestje op je bord.

Spaghetti pompoen met italiaanse worst

Cheesy spaghetti pompoen

Bekijk het recept >>

Donderdag – Vis a la masterchef

Een aantal jaren geleden zaten we op een heel leuk en gezellig kookclubje, daar leerden we de kneepjes van het vak. Helaas is het clubje ter ziele gegaan. Maar een van de dingen die we daar ook hebben geleerd, was het fileren van vis. Niet dat ik dit thuis ooit nog eens heb gedaan. Het is toch teveel werk op een doordeweekse dag. Maar ook met het gemak van de vis halen bij de visboer, is dit een heerlijk recept.

Alfonsino met lente ui salade | simoneskitchen.nl

Red snapper of Alfonsino met lente ui salade

In dit recept wordt het witte gedeelte van de lente ui gefrituurd evenals de vin van de vis. Om eerlijk te zijn kun je dat net zo goed weglaten. Beetje zonde van al die olie voor die twee suffe dingetjes… šŸ˜‰
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Pittige rendang

En toen had ik zomaar in ene zin in een heerlijk Indonesisch rijstgerecht. Gek dat je dat zomaar in ene kan overvallen. Dus het vlees en de andere ingrediƫnten gehaald, en de slowcooker op het aanrecht. Nu ruikt het al de hele dag heel lekker in huis en kijk ik al uit naar het moment dat ik ga eten.

Pittige rendang

Pittige rendang

Een klassieker uit de Indonesische keuken is zonder meer rendang.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Pastasalade met chorizo

Voor vandaag maak ik er een makkelijke dag van. De onderliggende gedachte is, dat ik het restant van de maaltijdsalade maandag mee kan nemen voor lunch op het werk. En pastasalade is daar uitermate geschikt voor. Bovendien is het ideaal om restjes te verwerken. En heb je nog andere kaas over, van bijvoorbeeld Sinterklaasavond, dan past dat ook prima in het gerecht.

Pastasalade met chorizo

Pastasalade met chorizo en mascarpone

Bekijk het recept >>

Zondag – Zelfgemaakte speculaas

Ja eigenlijk is pakjesavond alweer achter de rug, maar ik vind speculaas een van de lekkerste koeksoorten, dus wat mij betreft kan dat ook gemaakt op een druilerige zondag. Daarna met een kopje thee op de bank. Terwijl die heerlijke speculaasgeur nog in je huis hangt.

Zelf speculaas maken | simoneskitchen.nl

Zelf speculaas brokken maken

Bekijk het recept >>

Delen is fijn!