Op het moment dat jullie dit lezen zijn Simone en ik onze koffer helaas aan het pakken en zullen we proberen om lekker veel zon mee te nemen. Want ik heb geen idee hoe het weer is als we terugkomen, maar ik ben bang dat de herfst zijn intrede wel heeft gedaan. Vandaar deze week maar weer wat stevige maaltijden, en natuurlijk een lekkere salade om weer een beetje in shape te komen…

Maandag – Knolselderijsalade met bietjes

En om maar meteen met de deur in huis te vallen beginnen we de week meteen met veel groenten en vegetarisch. Ook al kun je er altijd wat kip aan toevoegen, dat heeft deze smaakvolle echt niet nodig.

Knolselderijsalade

Knolselderijsalade met bietjes en walnoot

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Gnocchi met prei en blauwe kaas

Toen ik voor dit weekmenu recepten aan het zoeken was en dit gerecht tegenkwam realiseerde ik mij dat ik al heel lang geen prei meer heb gegeten. Gek want het is een van mijn favoriete groeten en zo lekker om te eten, maar ook om er steeds weer wat anders van te maken. Probeer deze gnocchi maar eens!

Gnocchi met prei en blauwe kaas

Gnocchi met prei en blauwe kaas

Een lekker gerecht voor een snelle doordeweekse maaltijd! De hoeveelheid is geschikt voor 2-4 personen afhankelijk van of je grote eters hebt of niet.
Bekijk het recept >>

Woensdag – Runderstoofschotel met pompoen

Herfst is wel synoniem aan pompoen en lekkere pruttelende pannen op het vuur. Kaarsjes aan en ondertussen op de bank onder een dekentje terwijl je eten langzaam gaart. Ideaal dus als dat in de slowcooker kan.

runderstoofschotel met pompoen

Runderstoofschotel met pompoen en bier

Deze heerlijke runderstoofschotel maak je in de slowcooker of in een goede stoofpan
Bekijk het recept >>

Donderdag – Salade met pruimen en spinazie

Na de wat heftigere maaltijd van gisteren, vandaag een heerlijke salade. Ik ben geen voorstander van fruit in mijn eten, maar deze salade ziet er zo vrolijk uit, dat ik het wel durf te proberen.

Salade met pruimen en spinazie

Salade met pruimen en spinazie

Bekijk het recept >>

Zaterdag – Spaghettitaart met pompoen

Bij het bekijken van dit recept liep het water in mijn mond. Wat een heerlijke combinatie en wat ziet het er leuk uit. En zeker leuk om te servereen als je visite krijgt. Dan scoor je vast en zeker complimentjes.

Spaghettitaart

Spaghettitaart met pompoen en paddenstoelen

Bekijk het recept >>

Zondag – Rabarber broodpudding

Ik hoor je denken, maar het is helemaal geen rabarbertijd…. Maar mijn ouders hadden vroeger ook altijd rabarber in de tuin en mijn moeder vroor dat altijd in bakjes in. Dan hoop ik maar dat jij dat ook hebt, want dan kun je deze heerlijke broodpudding maken. Zo niet dan is het misschien ook lekker met peren, en die zijn er op het moment wel voldoende.

Broodpudding met rabarber

Broodpudding met rabarber

Ik heb voor dit recept frambozencurd gebruikt dat ik op een of andere beurs heb gekocht. Kun je dit niet vinden dan kun je ook frambozenjam gebruiken of lemon curd als je van dat zurige houdt.
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!