Ik weet niet wat het weer is als jullie dit lezen, maar nu ik dit schrijf komt het echt met bakken uit de lucht. En ik merk dat ik daar echt niet vrolijk van wordt. Het liefst blijf ik in mijn eigen bubbel, maar ja, er moet ook gewerkt worden natuurlijk. Dan maar lekkere gerechten uitzoeken met lekker veel kleur. Dat helpt om het weer wat zonniger te zien.

Maandag – Groentestoof

Laten we beginnen met een makkelijke vegetarische maandag. Boordevol groente en makkelijk vanuit de instapot. Je gezonde maaltijd wordt bereid terwijl je lekker onder een dekentje met een boekje op de bank zit. Niks meer aan doen toch!

Vegetarische groente stoof uit de slowcooker | simoneskitchen.nl

Groentestoofschotel

Een heerlijke groentestoofschotel uit de instantpot of de slowcooker
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Spaghettipompoen

Misschien is het lastig om spaghetti pompoen in de supermarkt te kopen, maar online kun je het zeker vinden. En daarna kun je deze heerlijke kleurrijke maaltijd maken.

Spaghettipompoen met kipdij

Spaghetti pompoen met kipdij

Spaghetti pompoen is vaak verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Kun je hem niet vinden dan kun je ook een gewone pompoen gebruiken. Maak hier dan een puree van want draden trekken doet een gewone pompoen niet.
Bekijk het recept >>

Woensdag – Traybake met schelvis

Het voornemen was om meer vis te eten, maar tot op heden loopt dat niet echt soepel. We maken weer een nieuwe afspraak en beginnen deze week met een makkelijke traybake. Voor het geval je boek nog niet uit is, doet ook hier de oven het meeste werk.

Traybake met schelvis

Traybake met schelvis met knapperige korst van parmezaanse kaas en kruiden

Een heerlijk ovengerecht met schelvis, courgette, knolselderij, tomaat, parmezaanse kaas en kruiden
Bekijk het recept >>

Donderdag – Pestokip met courgetti

Vandaag een makkelijk, gezond, maar vooral ook snel gerecht. In de zomer hebben we dit ook regelmatig gegeten, maar nu staat ie vanwege de kleur op het menu. Misschien trekt het de zon een beetje aan.

Heerlijke pesto kip met courgette pasta

Pesto kip met courgette spaghetti

Bekijk het recept >>

Vrijdag – Pompoen wortel stoofpot

Dat lekker eten er niet altijd goed uitziet op de foto mag geen reden zijn om het hier niet te delen. Tenslotte kennen we allemaal wel eens het moment, dat je een foto van jezelf terug ziet en je denkt: NEEEEE, maar dan ben je nog steeds wel lief, hahaha. Nou dat heeft dit gerecht ook.

pompoen wortel stoofpot

Pompoen wortel stoofpot

Deze heerlijke herfst stoofschotel is perfect voor een doordeweekse dag en ook lekker om de volgende dag te eten!
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Loaded zoete aardappel

Nou vandaag ook nog lekker wat kleur op ons bord. En ook al klinkt het niet gezond, dat is het wel hoor! En ik heb gehoord dat er vandaag extra zonnige perioden komen, dat komt vast door dit zonnige herfst menu.

loaded zoete aardappel

“Loaded’ Zoete aardappel

Het roosteren van de zoete aardappel kun je doen terwijl ze al doormidden zijn gesneden. Je kunt ze ook in het geheel roosteren, gewikkeld in aluminiumfolie. Dit duurt langer maar de binnenkant blijft dan wel mooier en smeuïg
Bekijk het recept >>

Zondag – Rocky road

Is je boek al uit? Of zit je nog in de laatste hoofdstukken? Vandaag mag daar dan een lekker kopje thee en deze rocky road bij. Het is binnen 15 minuten klaar, maar het geduld zit hem in het wachten tot ie uit de koelkast komt. Hopelijk ga je dat redden, want lekker dat het is.

Rocky road met marshmallows | simoneskitchen.nl

Rocky Road met marshmallows

In deze tijd van het jaar kun je de Rocky Road voor serveren ook bestrooien met wat fijngehakte candy canes en poedersuiker voor een extra feestelijk effect
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!