Deze week zitten Simone en ik heerlijk op Mallorca. Ik ben er nog nooit geweest, dus leuk om een nieuwe plek te ontdekken. Vandaar ook deze week een soort van Spaans menu, om een beetje in de sfeer te blijven, en wil je meer mee genieten met ons weekje, hou dan vooral onze socials in de gaten.

El Lunes – Frisse venkelsalade met broccoli en mango

Vandaag een vegetarische salade. Niet speciaal Spaans, maar ik viel op de gezellige gele kleur die ook in de Spaanse vlag voor komt. Gezond en lekker fris ook door de venkel.

Frisse venkelsalade met mango | simoneskitchen.nl

Frisse venkelsalade met mango en broccoli

Een lekker makkelijke en frisse salade met venkel, mango en broccoli
Bekijk het recept >>

El Martes – Tostada di Anita

In Spanje vind je overal winkeltjes waar de meest mooie hammen aan het plafond hangen. Geen idee of dat op Mallorca ook zo is, maar op het Iberisch Schiereiland zeker wel! Gelukkig is dat in Nederland ook te koop en kunnen jullie deze heerlijke tostada maken terwijl wij er in Mallorca naar op zoek gaan.

Tostada | simoneskitchen.nl

Tostada di Anita

Een supersnel, eenvoudig en heerlijk tortilla gerecht. Ideaal als snelle lunch, voorafje of gewoon als lekkere snack
Bekijk het recept >>

El MiĆ©rcoles – Gazpacho

In een Spaans menu mag natuurlijk een gazpacho niet ontbreken. Vooral in de zomer vind ik dat een heerlijke soep om te eten. En deze is ook nog eens heel snel klaar, dus hopelijk ook in deze week van september nog zwoele zomeravonden, want dan smaakt het toch net even iets lekkerder.

Supersnelle gazpacho

Gazpacho

Heerlijk snel, lekker en perfect voor warm weer.
Bekijk het recept >>

El Jueves – Courgette pasta met geroosterde tomaatjes

Voor mij is het alweer een hele tijd geleden dat ik in Spanje was, en van de Spaanse keuken kon genieten. Of dat nou altijd even gezond was, weet ik niet meer, maar ook daar zullen de mensen wel gezond willen eten. Deze courgette pasta is een prima alternatief voor pasta en altijd lekker als je nog in een badpak moet.

Zucchini pasta with roasted tomatoes

Courgette pasta met geroosterde tomaatjes

Ik hou altijd 1 courgette per persoon aan voor een courgette pasta
Bekijk het recept >>

El Viernes – Spaanse albondigas

Natuurlijk mogen er geen tapas ontbreken in dit weekmenu. Tapas ontstonden vroeger in de kroeg. Als je dan een drankje bestelde kreeg je er een “dekseltje”, een tapa op, om de vliegen uit je glaasje te weren. Van een stukje worst, via een blokje kaas, naar culinaire hoogstandjes, je komt het allemaal tegen en is een heerlijke manier van samen eten.

albondigas met chorizo | simoneskitchen.nl

Albondigas – Spaanse gehaktballetjes

Een traditioneel Spaans gerecht met deze lekkere pittige gehaktballetjes in tomatensaus
Bekijk het recept >>

El SĆ”bado – Spaanse kippenstoof

Deze heerlijke kippenstoof zit boordevol Spaanse smaken en is ook nog snel klaar. Lekker met rijst of bloemkoolrijst. Spaanse wijn erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. En dat het niet echt Spaans is, maakt dan toch niet meer uit. Oogjes dicht en waan je op een Spaans terras…..

Spaanse kippenstoof

Spaanse kip

Heerlijk stoofgerecht met Spaanse smaken
Bekijk het recept >>

El Domingo – Chocolade en sinaasappel cakejes

Om maar af te sluiten met heerlijke chocolade en sinaasappel cakejes. Want ja, Spanje heeft genoeg sinaasappelbomen, en de chocolade komt vooral uit Spaanstalige landen. Nou ja welke reden dan ook om deze cakejes in dit menu te doen, ze zijn ook nog eens heel erg lekker, en dat is het belangrijkste toch?!

P1020809

Chocolade en sinaasappel cakejes

Bekijk het recept >>

Delen is fijn!