Tostada | simoneskitchen.nl

Iedere tweede zondag van de maand sta ik met de lekkerste producten voor in de keuken op de Trotsmarkt in Baarn.
En daar zijn steevast twee kramen verderop Nico  en Anita Schuurman mijn buren.
Volgens mij is de hele familie Schuurman actief in het bedrijf van hun zoon, Rodi.
En Rodi is op zijn beurt weer eigenaar van ‘De Spaanse Schuur’, importeur en groothandel in de aller-lekkerste Spaanse ham en andere heerlijkheden die je in Spanje kunt vinden.
Maar vandaag wil ik het niet zozeer over Rodi en zijn bedrijf hebben, maar meer over zijn ouders. Want met name Nico is een krasse dude!

Tostado di Anita | simoneskitchen.nl

Nico en zijn vrouw waren afgelopen zondag, zoals gebruikelijk, ook weer van de partij op de markt.
Met elkaar en met alle bezoekers maken ze er iedere maand weer een feestje van door uit te pakken met heerlijke Spaanse wijnen, lekkere hamburgers en natuurlijk zalige gerechten waar die mooie Spaanse ham die ze hebben, een centrale rol in speelt.
Qua inzet en werken doen ze niet onder voor enige andere marktondernemer en je zou dan ook denken: ‘Waarom wil je het nu juist hebben over de ‘Schuurtjes’?’

Nou dat zit zo: ze werken met net zoveel passie en enthousiasme als de andere marktmensen, met dit verschil dat Nico inmiddels 73 is en Anita binnenkort ook de zestig niet meer in haar leeftijd heeft zitten.
Dit merk je trouwens nergens aan, want ze gaan als een malle achter de kraam en venten wijn en gerechten uit dat het een lieve lust is.
Harde werkers en taaie rakkers die twee. Ik denk dat we met recht mogen spreken van een stoer stel wanneer je op die leeftijd nog zo vol in het leven staat en nog zulke bergen werk verzet.
Ik teken er nu gelijk voor om ook nog zo actief als hen te kunnen zijn, wanneer ik eenmaal in die leeftijdscategorie ben aanbeland.

20160711-MH2A1319

Ok, Dude Nico heeft de laatste tijd een beetje ruzie met zijn knie waardoor hij zware zaken als de grill en de superprofessionele snijmachine niet zo makkelijk meer uit de auto kan tillen.
Maar ook dat is geen probleem, want Dudes als hij en ik zijn, help je elkaar natuurlijk gewoon een klein handje. Alleen vanuit respect zou iedere Dude deze supermacho al helpen.

Het is trouwens dat dames geen Dude kunnen zijn, maar de vrouw van Nico is ook zo’n stoer wijf, dat zij naar mijn mening één van de grootste Dudettes is die ik ken.
En hiernaast is het ook nog eens een supersympathiek koppel. Het is een zekerheid dat je geen honger of dorst zult krijgen, wanneer je op een markt buren bent van de Spaanse Schuur.
Wat dat betreft zijn ze inmiddels ook een beetje de vader en moeder van de markt geworden.Tussen de bedrijven door stopt Nico’s vrouw je van allerlei lekkere snacks toe en wanneer de markt tegen sluiten aanzit, schenkt Nico de glazen altijd net iets voller en ‘vergeet’ dan ook wel eens af te rekenen.

Terug naar afgelopen zondag, waar tegen de middag Anita achter mijn kraam kwam staan met in haar handen een bordje en daarop een kleurrijk gerecht.
Ze zette het bordje tussen mijn flessen olie en azijn en zei: “Hier een lekkere, zelf gemaakte tostada voor je, want je moet ook wat eten, hoor. Je bent zo druk bezig.”

Dat zijn van die momenten dat mijn Dude hart smelt en ik haar een dikke zoen op haar wang wil geven.
Toen ik twee happen van de tostada had genomen en mijn hart nog verder smolt van wat ik allemaal proefde, ben ik naar haar toe gelopen en heb daad bij woord gevoegd.
Wat een heerlijk hapje had ‘La mama van de markt’ hier weer tevoorschijn getoverd, zeg!
Eenvoudig en met superlekkere ingrediënten. Dit moest ik thuis ook aan de Misses gaan laten proeven.

Als eerbetoon aan Dude Nico en Dudette Anita, heb ik de tostada di Anita geprobeerd na te maken.
Hij is heerlijk geworden, maar haalt het natuurlijk niet bij het origineel dat Anita met zoveel liefde maakt.
De tostada is heerlijk als voorafje, snack of als snelle lunch.

Wanneer je echte tostada di Anita een keer wilt proeven, moet je gewoon een keer de tweede zondag van de maand naar Trotsmarkt in Baarn komen. Ik garandeer je dat je er geen spijt van gaat krijgen.

Tostada | simoneskitchen.nl

Tostada di Anita

5 van 1 stem

Een supersnel, eenvoudig en heerlijk tortilla gerecht. Ideaal als snelle lunch, voorafje of gewoon als lekkere snack
Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

Ingrediënten

 • 2 middelgrote tortillawraps
 • 4 plakjes Spaanse ham de beste haal je natuurlijk bij de Spaanse Schuur
 • 3 groene olijven in ringetjes gesneden
 • 3 zwarte olijven in ringetjes gesneden
 • 2 el zongedroogde tomaatjes uit de olie
 • 2 plukjes rucola of andere lekkere sla
 • 2 tl pijnboompitjes
 • 2 el Manchego kaas grof geraspte
 • paar balsamico gran moro
 • 1 tl knoflookolie

 • Meng de groene en zwarte olijfringetjes in een klein schaaltje door elkaar. Verhit een koekenpan of bakplaat en bak de tortilla’s in de knoflookolie aan beide kanten 2 minuutjes. Hierdoor wordt de tortilla wat knapperiger en nog lekkerder.
 • Leg 1 tortilla op een bord en doe hier een plukje sla op. Druppel een klein beetje goede balsamico over de sla. Drapeer 2 plakjes ham op de sla en strooi hier de gemengde olijfringetjes overheen.
 • Hier bovenop leg je een eetlepel van de zongedroogde tomaatjes en tenslotte strooi je er een theelepel pijnboompitjes en een eetlepel geraspte kaas overheen.
 • Vouw de tostada dubbel en smullen maar.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.