Dude food hartige pita | simoneskitchen.nl

Ik verwelkom alle dudes ter aarde weer bij ons wekelijkse onderonsje; die praatsessie voor zij die lijden aan een extreme vorm van dudaïsme, zij die nog steeds als onbegrepen dude door het leven moeten gaan… welkom bij wederom een DudeFood Dinsdag.
Dit keer wil ik een onderwerp met jullie bespreken dat bij menig ‘de Misses’ van het thuisfront de haren te bergen kan doen rijzen; het feit dat mannen zo nu en dan een avondje als dudes onder elkaar nodig hebben en dat deze dudes dan (geluiden van effecten uit horrorfilms zwellen aan op de achtergrond) bier drinken!!!
Tja, sorry dames, mannen drinken nu eenmaal graag bier. Dit omdat het bijdraagt aan het dude imago in het algemeen en het heeft een bijkomend voordeel: hoe meer je ervan drinkt, hoe sexier en stoerder je wordt op de dude o meter. Althans dat vindt de dude in kwestie, zelf natuurlijk.
En laatst zei ‘de Misses’ ook weer tegen mij: “Waarom ga je nu weer bier met je vrienden drinken? Daar ga je van snurken en zo. Kan je anders niet een avondje alcoholvrij bier drinken?”

Pittige pita | simoneskitchen.nl
Ik lachte mijn mannenlach en antwoordde: “Twee dingen: Bier zonder alcohol is hetzelfde als een BH aan een droogrek. Het beste en het mooiste is eruit.” Voordat zij kon antwoorden, stak ik twee vingers op: “Twee: Over snurken. Weet jij hoe moeilijk en knap het is voor een man om tijdens het snurken te blijven slapen? Met zoveel herrie aan zijn hoofd? Daar zou iedereen eigenlijk onwijs respect voor moeten hebben.”
Hierna moest ik vlot het huis verlaten, op weg naar de afspraak met mijn dudevrienden (dat het halve servies en bestek achter mij aan gegooid werd, zag ik gewoon als een soort van ‘Griekse bruiloft achtige’ acceptatie van mijn mannenvisie op de wereld).

Maar ja, dan heb je na zo’n avond stappen en drinken natuurlijk nog even trek in een hapje. De vette bek die je nog snel voor het slapen gaan kunt scoren. Dat patatje of gefrituurde leuninkje bij de snackbar of een broodje shoarma uit de Gaza strook.
Voor hen die niet al te regelmatig meer uitgaan in de kleinere of grotere stad: Gaza strook, humoristisch gekozen naam voor één of meerdere straten waarin het straatbeeld gekenmerkt wordt door een scala aan shoarmatenten, döner kebab bars, falafel huizen en meer van dezelfde strekking.

Nu zal een echte dude er ook wel eens tegenaan lopen dat, wanneer hij huiswaarts keert, alle snackgelegenheden de deuren al gesloten hebben.
Voor hen en voor mannen die gewoon nog zin in een happie hebben als ze thuis komen, heb ik hier een geweldig en supersnel gerecht om tussen het nachtelijke stappen en het slapen nog even de onrustige buik tevreden te stellen.
Vijftig procent tosti en vijftig procent shoarma, maar een 100% heerlijk hapje, waarna je lekker kunt gaan liggen voor een inspannend potje snurken.

Dude food hartige pita | simoneskitchen.nl

Pittige kaas en vlees pita

No ratings yet

Makkelijk en snel te bereiden grilbroodje. Ideaal voor na het stappen
clock
voorbereiding 5 minuten
bereiding 5 minuten
totaal 10 minuten

6 personen

Ingrediënten

 • 1 pak Pitabroodjes
 • 1 potje Sambal badjak
 • 1 potje Chutney
 • 1 pakje belegen kaas
 • 100 to t 200 gram Gesneden fricandeau de pakjes bij de vleeswaren
 • 1 zakje rucola

 • Zet de contactgrill aan, grillpan op of laat een heel klein beetje olie warm worden in de koekenpan. Wat je op dat moment in het holst van de nacht ook maar kunt vinden.
 • Snij de pitabroodjes open en smeer de binnenkant in met per broodje, 1 theelepel sambal en 1 of 2 eetlepels chutney (hoe minder pittig je de broodjes wilt, hoe meer chutney je erop smeert)
 • Leg op de besmeerde broodjes een mooie plak kaas en 1 of 2 mooie plakken fricandeau en maak af met een pluk rucola.
 • Broodjes dicht doen en in de contact grill, grillpan of koekenpan in 2 tot 3 minuten goudbruin bakken (als het kaas gesmolten is en begint te bakken moeten ze er ECHT uit.
 • Ik kan me voorstellen dat de inventiviteitsdudes onder ons alweer bruisen van de ideeën om met dit recept als basis nog betere combinaties te maken.
 • Jullie creatieve ideeën zijn natuurlijk van harte welkom.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.