Lekker en gezond weekmenu week 33
Hebben jullie ook zo’n lekkere week gehad? Weer terug van vakantie of misschien net weg. Of nu echt aan het aftellen omdat je nog mag. Maar ja of je nou weg bent of thuis, eten moet je toch en dus heb ik hier weer een paar lekkere gerechten bij elkaar gezocht. Hoeven jullie er niet over na te denken, want dat is meestal de lastigste vraag: wat eten we vanavond?
Maandag – Tonijnsalade
Tonijnsalade maak ik meestal om mee te nemen voor de lunch of als smeersel bij een broodje als ik ga picknicken. Deze versie is echt supersnel. En ook prima als voorgerecht met wat groene salade of gepresenteerd in little gem.
Zelf tonijnsalade maken
Dinsdag – Groene pasta met broccoli
Broccoli heeft net als bloemkool zoveel mogelijkheden. Ik eet het ook vaak rauw in een salade, maar vandaag koos ik voor deze penne met broccoli pesto. Een makkelijke en gezonde maaltijd.
Groene pasta met broccolipesto
Woensdag – Stoofschotel met gehakt
Ik vergeet het vaak om mijn slowcooker te gebruiken. Best jammer want er komen zulke lekkere gerechten uit, mits je natuurlijk de juiste ingrediënten combineert. Met dit recept komt het zeker goed.
Stoofschotel met gehakt en bloemkoolpuree
Donderdag – Avocadosalade
Deze avocadosalade is niet alleen een feestje op je bord. Hij zit ook boordevol gezonde dingen. En ook al vind ik fruit in mijn eten niet altijd top, voor deze gegrilde perziken maak ik graag een uitzondering.
Avocadosalade met gegrilde perzik
Vrijdag – Frisse meloensoep
Nu het nog zomer is, en er voldoende meloenen in de winkel te vinden denk ik dat we deze meloensoep zeker moeten maken deze week. Lekker voor bij de lunch of als bijzonder voorgerechtje.
Koude meloensoep
Zaterdag – Vischotel
Ik vind eigenlijk dat ik te weinig vis eet. En dat terwijl ik het toch best lekker vind. Vandaag gaan we daar verandering in brengen met deze budget visschotel. Dat is natuurlijk een goede win win in deze duurdere tijden.
Zondag – Glutenvrije wafels
Bij snoepen denken we altijd meteen aan ongezond, maar met deze glutenvrije wafels kun je prima “zondigen”. Makkelijk om te maken, en op te leuken door het fruit er bij te serveren waar je zelf van houdt. En fruit is er deze periode genoeg, dus smullen maar.