Ik ben niet zo thuis in de schoolvakanties, maar ik hoor wel steeds meer mensen om mijn heen roepen dat ze op vakantie gaan. Een blik op grote vriend Google bevestigd mijn gedachte, de grote schoolvakanties zijn begonnen… dus met het zoeken naar recepten voor deze week zal ik daar rekening mee houden.

Maandag – Bloemkoolrisotto

Deze, niet echte, risotto is in ieder geval lekker snel klaar, en als je de spekjes weglaat is het ook nog vegetarisch. Sowieso boordevol groente en heel erg lekker. En prima te breiden mocht je aan het kamperen zijn, want het hoeft niet zo lang als een echte risotto.

Bloemkoolrisotto met asperges

Bloemkoolrisotto

Een echte risotto is dit natuurlijk niet helemaal maar het heeft wel een vergelijkbare smaak en is heerlijk om mee te variƫren!
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Bietengazpacho

Een echte gazpacho is natuurlijk met tomaten en vooral bekend in Spanje, waar ik het ook ooit voor het eerst at. Mocht je een makkelijk picknick recept zoeken, dan is dit makkelijk thuis voor te bereiden en mee te nemen, en heb je een heerlijk frisse soep.

Bietengazpacho

Bietengazpacho

Bekijk het recept >>

Woensdag – Linzensalade

Linzen ben ik de laatste jaren echt gaan waarderen voor in een salade. Het is gezond, maar daarnaast geeft het de salade ook een lekkere bite. En met feta is het natuurlijk altijd lekker.

linzensalade met wortel

Linzensalade met wortel en tahinidressing

Ideaal als makkelijke lunch is deze linzensalade
Bekijk het recept >>

Donderdag – Zalm uit de oven

Dit gerecht moet eigenlijk in een oven, maar stel je bent aan het kamperen, dan kun je het natuurlijk ook op het gaspitje bereiden. Het is nog steeds snel klaar en een overheerlijke combinatie. Misschien moet je het wat meer achter elkaar bereiden, maar eenmaal klaar kun je er sowieso van smullen.

Zalm en asperges uit de oven

Zalm en asperges uit de oven

In Amerika is de traybake een enorm populaire manier van bereiden. En terecht want je doet gewoon alles bij elkaar in een ovenschaal en je eten is allemaal tegelijk gaar. Ideaal!
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Frisse quinoa salade

Deze tijd is natuurlijk bij uitstek het fruitseizoen en je kunt heerlijke verse vruchten kopen. In deze salade zitten zomerse vruchten. De koriander kan voor de haters een no-go zijn, maar als je er van houdt, dan wil je deze quinoa salade op je bord. En ook makkelijk mee te nemen bij een picknick of een maaltijd voor de tent.

Zaterdag – Bibimbap

Laatst was ik met Simone een dagje aan het koken in de nieuwe keuken in de studio, en dat lukte zo goed. Vooral deze Koreaanse poke bowl is zo’n lekkere maaltijd. Met warm weer is een pittige maaltijd altijd een goed idee, geen idee hoe dat komt, maar ik zou zeggen, probeer het maar eens uit.

Bibimbap

Bibimbap

Bibimbap oftewel de Koreaanse pokebowl is zo lekker! En echt anders.
Bekijk het recept >>

Zondag – Banaan clafoutis

Officieel moeten er kersen in een clafoutis, maar het is ook een recept waar je je dichterlijke vrijheid kan laten gaan. Deze met banaan is dus zo mogelijk nog lekkerder, en wat denk je van de oreo koekjes. Win win toch!

Banaan clafoutis met oreo

BANAAN CLAFOUTIS MET OREO KOEKJES

Bekijk het recept >>

Delen is fijn!