Ik zat net door mijn agenda te bladeren en zie dat het eind van de week alweer Pasen is. Nou ben ik niet zo van de Paasdagen, vooral ook omdat ik op deze dagen meestal gewoon moet werken. Maar door alle commerciĆ«le uitingen ontkom je er ook niet echt aan. Ik heb in ieder geval voor eerste paasdag een “pazig” dessert uitgekozen.

Maandag – Vegetarische pasta met geitenkaas en citroen

We beginnen de week met een vegetarisch gerecht. Ik hou wel van gerechten die vegetarisch zijn, zeker als ze lekker veel smaak hebben, in dit geval komt dat door de geitenkaas en de citroen.

Vegetarische pasta met geitenkaas

Vegetarische pasta met geitenkaas en citroen

Een lekker frisse vegetarische pasta met geitenkaas en citroen. Ideaal als doordeweekse maaltijd
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Mac & Chorizo cheese

Iedereen kent wel Mac ’n cheese. Lekker makkelijk en een smakelijk gerecht, maar persoonlijk hou ik wel van een beetje meer pit in mijn pasta. Samen met Simone maakte ik dus deze Mac ’n cheese met chorizo en die is echt super lekker.

Mac & cheese chorizo

Mac & Cheese met chorizo en bloemkool

Heerlijke mac & cheese met chorizo en extra bloemkool
Bekijk het recept >>

Woensdag – Snelle kipsalade met bleekselderij

Eens per week wil ik toch wel een lekkere salade eten. Maar ik weet ook wel dat niet iedereen een liefhebber is van bleekselderij, en al helemaal niet als het rauw wordt gegeten. Maar deze kipsalade moet je echt een keer proberen hoor!

Lekkere kipsalade met bleekselderij | simoneskitchen.nl

Kipsalade met bleekselderij en avocado

Deze eenvoudige kipsalade is heerlijk als lunch Ook makkelijk om mee te nemen!. Als variatie kun je de kip ook pocheren in de kokosroom. Dat geeft het net een wat exotischer smaak.
Bekijk het recept >>

Donderdag – Duvels pittige soep

Ik had echt zin in een lekker pittig soepje. Iets van “geen zin om te koken, maar toch behoefte aan een warme hap na het werken”. Beetje brood erbij en toch een lekkere maaltijd.

Pittige tomatensoep | simoneskitchen.nl

Duvelse pittige tomatensoep

Een lekker pittig soepje met Duvel bier
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Pittige gehaktballetjes met bloemkool

Vandaag draai ik maar weer eens een paar pittige gehaktballetjes in elkaar. Dat is niet handig om te doen na een drukke werkdag, maar op een vrije vrijdag prima bezigheid binnenshuis. En daarna gezond en lekker eten is toch een win-win situatie.

Gehaktballetjes in tomatensaus met bloemkool couscous | simoneskitchen.nl

Pittige gehaktballetjes met bloemkool couscous

Let op: dit recept is nagenoeg paleo of whole30 proof. In dat geval moet je de panko vervangen voor amandelmeel en laat je de doperwten desgewenst weg.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Souvlaki bowl

Ook al ben ik net terug van een heerlijke vakantie. Het beste vind ik toch wel dat je daarna weer inspiratie op kunt doen voor een volgende reis. En Griekenland staat na twee jaar weinig reizen hoog op mijn wish-list. Dus ik begin maar vast met een beetje Grieks eten.

Souvlaki bowl

Souvlaki bowls

Even terug naar Griekenland met deze souvlaki bowl!
Bekijk het recept >>

Zondag – Mango Surprise

Ga je vandaag lekker uitgebreid tafelen, of eet je net als elke andere zondag? Dit dessert is altijd een goede afsluiting van je maaltijd en snel klaar. Dus als de zon lekker schijnt heb je ook niet veel tijd in de keuken nodig maar kun je lang van de zon genieten.

Supersnel paasdessert met deze mango surprise

Mango surprise

Dit is een heerlijk toetje, waar je zeker geen flater mee slaat tijdens een etentje. En het goede nieuws is: het kost je slechts 10 minuten om te maken!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!