Simone's Kitchen

Dudefood dinsdag: Duvels pittige soep

Pittig tomatensoepje met duvel | simoneskitchen.nl

Vorige week geen DudeFood dinsdag, want deze Dude was ziek.
En, zoals iedereen weet; wanneer Dudes ziek zijn, zijn ze ook echt heeeel errug ziek.
The Misses zei dat het wel meeviel, dat het ‘een griepje was met een beetje keelontsteking. Meer niet.’
‘Meer niet? Meer niet?! Een zware griep met vette keelontsteking en veel koorts, zul je bedoelen!’, dacht ik bij mezelf. ‘Ze begrijpt nog steeds niet hoe het werkt.’Ga het nog 1 keer uitleggen.
Als vrouwen ziek zijn, is dat heel vervelend en ongemakkelijk. Ze hebben dan inderdaad een beetje griep en moeten zo nu en dan hoesten. Inderdaad, meer niet. Aspirine erin en hopla klaar.
Maar wanneer mannen griep hebben…. Dat is genetisch gewoon anders bepaald.
Mannen met griep zijn echt ziek, zijn heel zielig en gaan zelfs dood. Ja, echt waar! Dat is anders als bij vrouwen.
Mannen hoesten hun longen eruit, kunnen van de keelontsteking niet meer praten, laat staan nog slikken en hebben zelfs soms wel 40 graden koorts!
Dan weet iedereen wel dat mannen veeeel zieliger zijn dan vrouwen in geval van griep.
En, wat eet je als je ziek bent? Soep.
Daarom hier het soepgerecht dat mij door deze enorme zware periode van griep heen heeft gesleept, duvelse tomatensoep met een twist.

Trouwens ook lekker als je niet ziek bent.

Pittige tomatensoep | simoneskitchen.nl

Pittige tomatensoep | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Duvelse pittige tomatensoep

Een lekker pittig soepje met Duvel bier
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 grote tomaten in stukken gesneden
  • 1 zoete puntpaprika in grote stukken gesneden (zaden en zaadlijsten verwijderen)
  • 1 grote ui fijn gesneden
  • 150 gr Spekblokjes
  • 1 flesje Duvel
  • 1 rode peper fijn gesneden (zaden en zaadlijsten verwijderd)
  • 1 el pittige mosterd ik heb de 02 gebruikt van De Nieuwe Mosterd
  • ½ l kippenbouillon
  • ½ l kruidenbouillon
  • Peper en zout
  • 2 el Room
  • Peterselie
  • Tobasco

Instructies

  • 1. Fruit tomaat, paprika en ui aan in een hete koekenpan met een beetje boter
  • 2. Blus af met een half flesje Duvel en laat een paar minuten op een laag vuurtje pruttelen. Schenk het resterende bier in een glas en drink dit op tijdens het koken
  • 3. Maal dit alles met een scheutje van de bouillon en de eetlepel mosterd met een staafmixer of in de keukenmachine fijn
  • 4. Breng dit weer aan de kook en bak ondertussen de spekblokjes in een andere pan lekker knapperig en laat vervolgens even uitlekken op keukenpapier
  • 5. Wanneer de soep weer kookt voeg je de gecombineerde bouillons toe tot de soep voor jou de juiste dikte heeft
  • 6. Als de soep op de gewenste dikte is breng je hem weer aan de kook en laat dan 5 minuutjes op een laag pitje pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 7. Schep in diepe borden of ruime kommen en garneer met room, tobasco en peterselie.

Delen is fijn!

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.