Simone's Kitchen

Gegrilde asperges met halloumi

Ik ben een beetje lui aangelegd als het op asperges aankomt… En nou ja, ook eigenlijk wel omdat ik de groene asperges lekkerder vind, maar ik vind dat geschil van die witte altijd zo’n gedoe… (ik zei al he, dat het lui was!) en omdat ik de groene eigenlijk makkelijker vind en lekkerder zie ik er het nut niet van in… De asperges zijn dit jaar beduidend later als normaal, tenminste dat idee heb ik wel, maar ja alles is dit jaar later dus zo vreemd is dat dan ook weer niet.

asperge salade met halloumi en mosterdsaus

Dit recept is alweer een oudje maar desondanks blijft het een superlekker en eenvoudige gerecht. Ideaal voor als je een lichte lunch wilt hebben of als je een licht hoofdgerecht zoekt. Want stel je eens voor dat het zo’n warme zomerse dag is… (Jaaaaa!! Dat is het vandaag!!!) Dan is dit gerecht een toppertje. Snel klaar, redelijk gezond en vol van smaak. Wat mij betreft mag je halloumi 7 dagen in de week aan me voor zetten, al denk ik dat het dan toch ineens een stuk minder gezond wordt, want het blijft natuurlijk wel kaas.

Let op dat halloumi van zichzelf vrij zout is dus voeg misschien iets minder zout aan de asperges toe als je normaal zou doen. De halloumi corrigeert dat vanzelf wel weer. Mocht je geen halloumi kunnen vinden (alhoewel het tegenwoordig steeds beter verkrijgbaar is) dan kun je er wellicht iets feta overheen brokkelen of een andere vaste kaas proberen te grillen. Ik weet dat ze bij de Turkse supermarkten een vergelijkbare kaas verkopen. Halloumi kun je daar ook vaak vinden of bij de groothandel en zo zijn er nog wel een paar andere adresjes.

Ik maakte er een snelle en lekkere dressing bij van honing, mosterd en citroen. Paste er wonderwel bij maar leef je uit als je wat anders wilt proberen!

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Gegrilde asperges met halloumi

Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr groene asperges
  • 100 gr haloumi kaas
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • bieslook
  • 1/2 eetlepel sesamolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Terwijl je de grillpan flink heet laat worden maak je de dressing.
  • Doe de olijfolie, citroensap, sesamolie, honing en mosterd bij elkaar in een kom en roer goed tot alles gecombineerd is. Proef en voeg eventueel een van bovenstaande stoffen toe als de smaak nog niet naar je zin is. Snij de bieslook fijn maar voeg die pas op het laatste moment toe aan de dressing. Maak op smaak met zout en peper.
  • Breek het onderste harde gedeelte van de asperges af, dit gaat makkelijk bij verse asperges en voeg je wat druk toe dan knapt de asperge bijna vanzelf af op het goede plekje.
  • Snij de halloumi in dunne plakken
  • Bestrijk zowel de asperges afzonderlijk als de halloumi aan beide kanten met olijfolie.
  • Als de pan goed heet is kun je de asperges erop leggen. 2-3 minuten per kant is meer dan voldoende.
  • Als de asperges klaar zijn bak je de halloumi aan beide kanten goudbruin. Dit zal heel snel gaan dus blijf er bij voor het beste resultaat.
  • Voor het serveren leg je de asperges op een bord, daaroverheen de halloumi plakken en giet er dan 1 eetlepel van de dressing over. Knip nog wat bieslook eroverheen als je wilt.
  • Geef de rest van de dressing er apart bij.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    Simpelweg hemels!

  2. Avatar

    Hoi Simone,

    Ik heb dit lekkere asperge/haloumirecept vandaag gemaakt, kende halloumi niet, maar was inderdaad gewoon in de Turkse winkel verkrijgbaar!
    Volgens mij kan dit recept bij je rubriek 15-minuten recepten, het is inderdaad heel simpel en snel te maken!

  3. Pingback: Op de snijplank.... asperges | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.