Zalmrolletjes met chili-gembersaus
Deze zalmrolletjes zijn echt super eenvoudig om te maken en geserveerd met de chili gemberdip is dit een heerlijk snackgerechtje. Doet het ook goed op de brunchtafel!
Zalmrolletjes met kruidenroomkaas en gemberdip
Gerookte zalm is echt ontzettend veelzijdig. Het is makkelijk te gebruiken, want al kant- en klaar, het is lekker en je kunt er in no time makkelijke snacks mee maken zoals deze zalmrolletjes met gemberdip. De rolletjes zelf zijn zo klaar. Dat is een kwestie van de roomkaas mixen met kruiden of kant- en klare kruidenroomkaas gebruiken. De zalmplakken leg je een beetje dakpansgewijs over elkaar heen en hierop doe je een dikke laag van de roomkaas en de reepjes avocado. Rol dit op en wikkel strak in plastic folie. Dit leg je minimaal een uur of zo in de koeling zodat het wat steviger kan worden.
Koolhydraatarme snack
De zalmrolletjes zijn natuurlijk van zichzelf mega koolhydraatarm, maar de saus is dat wel iets minder doordat er suiker in gaat. Je kunt het uiteraard ook prima serveren zonder de dip maar die maakt het wel af.
Maken van de chili gemberdip
Het maken van de dipsaus is het meeste werk eigenlijk. Dit met name doordat het even moet indikken zodat je het daarna bij de zalmrolletjes kunt serveren. Maar aangezien die toch moet koelen heb je alle tijd om de dip te maken. Hiervoor meng je alle ingrediënten samen in een kleine steelpan.
Breng het aan de kook en laat het geheel rustig inkoken. Het hoeft niet mega dik te worden dus iets gereduceerd is prima. Hoe langer je het laat inkoken des te intenser de smaken ook worden.
Laat de gembersaus vervolgens goed afkoelen. Zodra je klaar bent om te serveren haal je de zalmrol uit de koeling en je snijdt er plakjes van, van ongeveer 1 a 2 centimeter dikte.
Nog meer recepten met gerookte zalm
Zalmrolletjes met zelf gemaakte chili gember saus
Ingrediënten
Voor de rolletjes
- 1 pak gerookte zalm ongeveer 150 gram
- 150 gr roomkaas met kruiden
- 1 avocado ontpit en in reepjes gesneden
- 1 tl kookroom
- 2 el bieslook fijngehakt
- Peper en zout
Voor de saus
- 120 ml water
- 120 ml appelciderazijn
- ½ rode peper fijn gesnipperd
- 1 el ketchup
- 2 el boter
- 3 el lichte basterd suiker
- 1 el sojasaus
- 3 tenen knoflook fijn gehakt
- 2 el verse gember fijn gehakt
- Meng de roomkaas in een kom met de kookroom en 1 el bieslook voor de vulling van de rolletjes. Breng op smaak met peper en zout
- Leg de plakjes zalm dakpansgewijs op elkaar (het makkelijkste is om dit op een stuk huishoudfolie te doen) en smeer ze in met een dikke laag van de kruidige roomvulling.
- Op de roomkaas leg je reepjes avocado en hierna rol je de zalm op en laat je de rollen minimaal een uur opstijven in de koelkast.
- Zet een steelpan op het vuur en doe hier alle ingrediënten voor de saus. Breng aan de kook en laat dan op laag vuur indikken. Laat hierna de saus afkoelen.
- Wanneer de zalmrollen zijn opgesteven, snij je hier plakjes van ongeveer 2cm dik van.
- Serveer de rolletjes op een groot bord met een schaaltje met de saus in het midden of ernaast om te dippen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Ik heb er inderdaad geen gluut bij in de buurt gezien, hehe…
Heb trouwens nog nooit een gluut van dichtbij gezien, hoor 🙂
Dit ziet er heerlijk uit! En glutenvrij!