Gevulde paprika met een oosterse twist | simoneskitchen.nl

Nog niet zo heel erg lang geleden – vorige week om precies te zijn – mocht ik de prachtige paprika’s van Enjoya fotograferen. Ik ben sowieso al een fan van paprika en heb er altijd wel een paar in huis om ergens door te doen of om lekker mee te dippen, zo rauw te eten, door een salade te doen of zoals hier; om te vullen. En ja raadt natuurlijk al dat ik na de shoot de overgebleven paprika’s mee naar huis kreeg dus ik had een flink voorraadje liggen. Tijd dus om een lekker vulsel te bedenken voor deze paprika’s.

Gevulde paprika met oosterse twist in enjoya paprika's | simoneskitchen.nl

De paprika is lekker zoet dus er moest een beetje een pittige tegenhanger komen. Ik gebruikte hiervoor ras el hanout kruiden (ik gebruik bijna altijd die van Jonnie Boer. Lekker en zonder rare toevoegingen) en vervolgens heb ik er allerlei groenten ingedaan die op moesten. Maar laat je daar vooral niet door beperken want je kunt met gemak andere groentes gebruiken.

Gevulde paprika's met oosterse twist | simoneskitchen.nl

Sterker nog, ik wist eigenlijk niet goed of de snijbiet (het blad) dat ik gebruikte wel zou werken maar het behoud zijn crunch en was prima om te combineren met het gehakt. Ik heb de paprika niet al te lang gebakken in de oven (twintig minuten in totaal) want ten eerste vind ik het lekker zo en ten tweede zijn die hele gare paprika’s uit de oven zo slap dat je hem niet meer kunt hanteren.

Enjoya paprika's | simoneskitchen.nl

Gevulde paprika | simoneskitchen.nl

Gevulde paprika met Oosterse twist

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  •  
  • 4 flinke paprika's. Liefst beetje rond en met een platte 'bodem'. Heb je die niet snij dan heel voorzichtig een plakje van de onderkant zodat je hem kunt neerzetten
  • 500 gram gehakt half om half
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl ras el hanout kruiden
  • 75 gram gesneden kastanje champignons
  • 300 gram gesneden snijbietblad
  • peper
  • zout
  •  

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Snij de bovenkant van de paprika eraf en haal de zaadjes en lijsten uit de paprika.
  • Zet ze op een bakplaat of in een ovenschaal en zodra de oven is opgewarmd doe je ze tien minuten voorbaken in de oven.
  • ondertussen snij je de ui en de knoflook. Doe wat olie in de pan en bak de ui en knoflook zachtjes gaar, voeg het gehakt toe en rul het tot het bruin is en gaar. Voeg de kruiden toe, de champignons en het bietenblad. Bak alles even mee tot het naar je zin is. Kook het niet te lang door. Dan worden de champignons en het bietenblad erg nat.
  • Vul de klaarstaande paprika's met het mengsel en zorg dat het vocht achter blijft in de pan. Zet vervolgens weer in de oven voor tien minuten of tot de paprika's aan de buitenkant gerimpeld zijn en de bovenkant van het gehakt een tikkie bruin wordt

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

20150506-MH2A0079

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.